Χανιά

Ζητούν παράταση του νόμου Κατσέλη μετά τις καταστροφές στα Χανιά

Στον Γιάννη Δραγασάκη στέλνει επιστολή η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη στέλνει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης λίγα 24ωρα μετά τις τεράστιες καταστροφές στο νομό Χανίων.

Συγκεκριμένα, στα όσα αναγράφονται, η Ένωση ζητά να δοθεί παράταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας του νόμου Κατσέλη που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου. Αφορμή αυτού του αιτήματος είναι το γεγονός πως τα Χανιά έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Όπως γνωρίζεται, έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την Κρήτη στις 24-25 /2/2019, ιδιαίτερα τον νομό Χανίων, με φοβερές καταστροφές και προβλήματα στην επικοινωνία  των πολιτών λόγω καταστροφής πολλών γεφυριών, προβλήματα στον Β.Ο.Α Κ, συνεχείς διακοπές ρεύματος κ.α, με αποτέλεσμα ο νομός μας να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι κάτοικοι της ενδοχώρας, δανειολήπτες, να δυσκολευτούν να έρθουν σε επαφή με το κέντρο (Ειρηνοδικείο) για να καταθέσουν την αίτηση υπαγωγής  τους στον ν. Κατσέλη που λήγει αύριο (28-2-2019).

κ. Υπουργέ,

Επειδή ο νομός μας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,

Επειδή η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εξυπηρετεί καταναλωτές σε Παγκρήτιο επίπεδο,

Επειδή η Πολιτική Προστασία συνιστούσε στους πολίτες την αποφυγή μετακινήσεων λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπλητταν την Κρήτη

Ζητούμε την ολιγομερή παράταση του νόμου, μέχρι στις 8 Μαρτίου για κατάθεση αίτησης στα Ειρηνοδικεία της Κρήτης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δανειολήπτες της Κρήτης, οι οποίοι δεν μπόρεσαν λόγω εκτάκτων προβλημάτων (καιρικών συνθηκών και επικοινωνίας) να την καταθέσουν.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Η πρόεδρος της Ένωσης  Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη».

Σχόλια