Χανιά

Στις πληγείσες περιοχές η Ντόρα Μπακογιάννη

Η Ντόρα Μπακογιάννη μαζί με κλιμάκιο στα Χανιά

Μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας και τις «πληγές» που αφήνει πίσω της η «Ωκεανίδα» ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών και εργασίες αποκατάστασης.

Στα Χανιά βρίσκεται η Ντόρα Μπακογιάννη που συντονίζει κλιμάκιο της ΝΔ το οποίο βρίσκεται στο νομό.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε: «Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από αυτό το οποίο περίμενα. Είναι πολύ χειρότερα διότι αυτή τη στιγμή έχουμε τεράστιες καταστροφές σε όλο το επαρχιακό δίκτυο -γέφυρες έχουν φύγει-, είναι μια κατάσταση που ακόμα και σήμερα δεν έχουμε επαφή με το σύνολο του νομού».

 Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, το ποσό των 10 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε από τα Χανιά ο υπουργός Υποδομών δεν αρκεί για να αντιμετωπισθούν, όπως είπε, οι άμεσες ανάγκες, ενώ εκτίμησε ότι για τις μακροπρόθεσμες ανάγκες το ποσό που χρειάζεται υπερβαίνει κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια.

 Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ εξαιρετικό επείγον τις καταγραφές της αγροτικής ζημιάς. «Οι ζημιές στις καλλιέργειες είναι τρομακτικές» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας γνωστό ότι επικοινώνησε με τον διοικητή του ΕΛΓΑ από τον οποίο ζήτησε την άμεση καταγραφή των ζημιών από συνεργεία του ΕΛΓΑ.

 

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν η αντιπεριφέρεια Χανίων ενώ στη συνάντηση με τον κ.Βουλγαράκη συμμετείχαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και ο καθηγητής κ.Συνολάκης. 

Όπως τόνισε η κ.Μπακογιάννη μετέβη στην περιοχή του Ντερέ που δεν έχει επισκεφθεί κανείς γιατί εκτός από τις υποδομές την ενδιαφέρουν και οι καλλιέργειες που έχουν υποστεί ζημιές».Οι βουλευτές και τα τοπικά στελέχη των κλιμακίων του κόμματος πραγματοποιούν αυτοψία σε Χανιά και Ρέθυμνο στις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και θα ενημερωθούν από τους κατοίκους και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για την έκταση των ζημιών.

 

Σχόλια