Στις πληγείσες περιοχές στα Χανιά κλιμάκιο του ΚΚΕ

Χανιά
Στις πληγείσες περιοχές στα Χανιά κλιμάκιο του ΚΚΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιοδεία κλιμακίων της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ σε πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πλημμύρες στον νομό Χανίων

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, γραμματέα της ΤΕ και τον Μπάμπη Λουτσέτη, μέλος του ΤΓ, πραγματοποίησε περιοδεία στον Αλικιανό, στον Πλατανιά, στον Ταυρωνίτη και στα υπό κατολίσθηση τμήματα του οδικού δικτύου.

Ταυτόχρονα τα πληγέντα σημεία επισκέφτηκαν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Δημήτρης Ανθούσης, στο δήμο Πλατανιά, Γιώργος Φραγκιουδάκης, στο δήμο Κισσάμου και Νικήτας Μελισσάκης, στο δήμο Αποκορώνου.

Η έκταση των καταστροφών, αν και πρωτόγνωρη, δεν πρέπει να εκπλήσσει τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Εδώ και χρόνια οι δυνάμεις του ΚΚΕ προειδοποιούν ότι οι κεντρικές, τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις ιεραρχούν έργα και υποδομές για τις ανάγκες του κεφαλαίου, επιδοτώντας την κερδοφορία του.

Η οργή και η αγανάκτηση που βιώνουν αυτές τις μέρες οι κάτοικοι των περιοχών μας, πρέπει να μετατραπεί σε διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και προστασίας με κατασκευή νέων, σύγχρονων τεχνικών έργων που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών σε ολόκληρο το νομό.

Καλούμε την Κυβέρνηση και την τοπική - περιφερειακή διοίκηση για:

• Κήρυξη του Νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

• Άμεσα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και υγείας.

• Άμεση και ασφαλή αποκατάσταση της πρόσβασης, της ηλεκτροδότησης, της ύδρευσης και των τηλεπικοινωνιών των αποκλεισμένων περιοχών.

Με το πέρας της κακοκαιρίας να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί οι λαϊκές περιουσίες και αυτές να αποζημιωθούν στο 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό. Άμεσα να προχωρήσει η αποκατάσταση των αναγκαίων υποδομών με σύγχρονες προδιαγραφές.

Η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Νομού Χανίων καλεί τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της αλληλεγγύης στις πληγέντες περιοχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News