Χανιά

Εικόνες Αποκάλυψης από τις γέφυρες που κατέρρευσαν

Αυτοψία από τον Χρήστο Σπίρτζη στις πληγείσες περιοχές των Χανίων

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η αυτοψία του κλιμακίου στις πληγείσες περιοχές των Χανίων. Πρώτος σταθμός η κατεστραμμένη γέφυρα Πλατανιά Χανίων.

Στην αυτοψία μετείχαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος έφτασε τη Δευτέρα με ελικόπτερο super puma στην Κρήτη και προήδρευσε σύσκεψης στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Μαζί του στο κυβερνητικό κλιμάκιο ήταν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος συνοδευόταν από τον υποστράτηγο της ΕΜΑΚ Γιάννη Πετρούτσο και εννεαμελές κλιμάκιο.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης μετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Χανίων Τάσος Κουρουπάκης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι και αιρετοί των Δήμων της περιοχής.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν πάρει εντολή για να δώσουν μια προσωρινή λύση για την αποκατάσταση της σύνδεσης. Ο Υπουργός εκτίμησε ότι μέσα στα επόμενα δυόμιση χρόνια θα μπορεί να παραδοθεί το έργο ολοκληρωμένο.

Το Υπουργείο θα αναλάβει τα δύο μεγάλα σημεία και η Περιφέρεια τα υπόλοιπα με τη συνδρομή των δήμων.

Έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τα Υπουργεία Οικονομίας και Εσωτερικών προκειμένου τις επόμενες ημέρες να φτάσουν επαρκείς χρηματοδοτήσεις στην Περιφέρεια για την πρώτη αποκατάσταση της προσβασιμότητας των περιοχών. Υπάρχει συνεννόηση με το Υπουργείο εθνικής άμυνας ώστε ο στρατός να φέρει κάποιες γέφυρες Μπέλευ για τις γέφυρες στον Πλατανιά που έχουν πέσει.

Ακριβής εκτίμηση του ύψους των ζημιών θα υπάρξει όταν θα είναι έτοιμα τα τεχνικά δελτία. Για τον ΒΟΑΚ έχουν γίνει μελέτες που θα δώσουν μόνιμες λύσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια