Χανιά

Σύσκεψη για τις ζημιές: Πρώτα οι ανθρώπινες ζωές και μετά η αποκατάσταση

Με ελικόπτερο έφτασε το απόγευμα ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης στο νησί

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη παρουσία του Χρ. Σπίρτζη, που ενημερώνεται για τις σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία στη Δυτική Κρήτη.

Στη συνάντηση που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, έγινε γνωστό ότι δόθηκε εντολή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας να σταλούν έξι στρατιωτικές (σιδερένιες) γέφυρες και να αποκατασταθεί η επικοινωνία με τις αποκλεισμένες περιοχές των Χανίων. 

Ενώ λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης είπε προς τον υπουργό: «Ούτε 100 εκ. ευρώ δεν φτάνουν για αποκατασταθούν οι ζημιές στο Νομό Χανίων».

Ο υπουργός έφτασε το απόγευμα μαζί με κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων μηχανικών, το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον υποστράτηγο της ΕΜΑΚ, στα Χανιά.

Εντολή του πρωθυπουργού είναι να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία, τόνισε απόψε κατά την άφιξή του στην αντιπεριφέρεια Χανίων, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης που έφτασε μέσω Ηρακλείου στα Χανιά, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη και κλιμάκιο του υπουργείου του, ενημερώνεται αυτή την ώρα από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, δημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες για την μέχρι τώρα έκταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Τι δήλωσαν στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV ο υπουργός Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζης και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Ταφύλλης. 

Πριν την έναρξη της συνάντησης, σε σύντομο διάλογο με τον περιφερειάρχη, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι αυτό που προέχει σε πρώτο στάδιο είναι να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες, ενώ άμεσα θα αρχίσουν οι διαδικασίες και θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για την αποκατάσταση των ζημιών.

Από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης έκανε λόγο για μεγάλης κλίμακας καταστροφές στο οδικό δίκτυο, στις υποδομές και σε καλλιέργειες.

 

Σπίρτζης από πρωθυπουργό: «Να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές»

H εντολή του πρωθυπουργού είναι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές και από αύριο θα ριχτούμε στη δουλειά για να αποκατασταθούν τα πάντα.

Ευρεία σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων. Εντολή του Πρωθυπουργού είναι να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία, αναφέρει ο υπουργός Υποδομών Χρ Σπίρτζης με ανάρτηση του στο twitter για τη κακοκαιρία τη Κρήτη

 

 

Θ. Παφίλης: «Αναγκαία τα μέτρα για την κατάσταση στην Κρήτη»

Ο Θ. Παφίλης ζήτησε από την κυβέρνηση άμεσα την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την κατάσταση στην Κρήτη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και με τον γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κώστα Πουλάκη, "για την κυριολεκτικά χαοτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αυτές τις ώρες στην Κρήτη από την κακοκαιρία και ιδιαιτέρως στα Χανιά, όπου έχουν καταρρεύσει γέφυρες και έχουν δημιουργηθεί πολλά ακόμα σοβαρά προβλήματα".

Ο Θανάσης Παφίλης, ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη βελτίωση της κατάστασης, έστω και με την αξιοποίηση προσωρινών στρατιωτικών γεφυρών για την αποκατάσταση της σύνδεσης των περιοχών που έχουν πληγεί.

Σχόλια