default-image

Εκτάκτως στην Κρήτη ο Χρήστος Σπίρτζης, λόγω της κακοκαιρίας

Κρήτη
Εκτάκτως στην Κρήτη ο Χρήστος Σπίρτζης, λόγω της κακοκαιρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζί με κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων μηχανικών, το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον υποστράτηγο της ΕΜΑΚ

Μαζί με κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έφτασε στην Κρήτη ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης, αναχώρησε από την Αθήνα για τα Χανιά, με ελικόπτερο super puma, περίπου στις 4:30 σήμερα το απόγευμα. Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθήκων, η πτήση του κ. Σπίρτζη αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Ηράκλειο, από όπου και ο Υπουργός θα μεταβεί οδικώς στα Χανιά.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός, στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV, κατά την άφιξή του στο Ηράκλειο: «Η Περιφέρεια δεν μπορεί να “σηκώσει” μόνη της το βάρος των καταστροφών, γι’ αυτό και η συνδρομή του Υπουργείου είναι απαραίτητη.»

Μαζί του, όπως νωρίτερα είχε γράψει το neakriti.gr, έφτασε στο νησί και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος συνοδεύεται από τον υποστράτηγο της ΕΜΑΚ κ. Γιάννη Πετρούτσο και 9μελές κλιμάκιο, το οποίο και θα συνδράμει στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσσης του 61χρονου κτηνοτρόφου.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μεταβείνει στα Χανιά, προκειμένου να συντονίσει το πλέγμα των ενεργειών που πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή, σε άμεση συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο  οποίος διατύπωσε σχετικό αίτημα βοήθειας και συνδρομής προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Παράλληλα, εντός των επόμενων ωρών αναχωρεί για την Κρήτη κλιμάκιο Μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών, με εξειδικευμένες γνώσεις στα γεωτεχνικά προβλήματα και στις αποκαταστάσεις τεχνικών έργων (γεφυροποιία, διαβάσεις κτλ). Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα ελέγξουν λεπτομερώς εκτός των άλλων και τα γεωτεχνικά προβλήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα αλλά και του συνόλου του επαρχιακού δικτύου.

Σημειώνεται ότι ήδη από την περασμένη εβδομάδα βρίσκονται στην Κρήτη κλιμάκια Μηχανικών των αρμόδιων διευθύνσεων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών. Πραγματοποιούν αυτοψίες στις προβληματικές θέσεις του νησιού, μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν (πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις), λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας που έπληξε το νησί στα μέσα Φεβρουαρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News