Κλειστά τα σχολεία στα Χανιά από τη σφοδρή κακοκαιρία

Χανιά
Κλειστά τα σχολεία στα Χανιά από τη σφοδρή κακοκαιρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο έλεος των καιρικών φαινομένων βρίσκεται για ακόμη μία φορά η δυτική Κρήτη

Κλειστές θα παραμείνουν την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί εντός των ορίων του Δήμου Χανίων.

Από τον Δήμο γνωστοποιείται ότι, έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, σε συνεννόηση και με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Μανώλη Μηλιαράκη και Στέλιο Ζερβάκη αντίστοιχα, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα 25/2/2019, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί εντός των ορίων του Δήμου Χανίων.

Η απόφαση ελήφθη, από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, σε συνεννόηση και με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Μανώλη Μηλιαράκη και Στέλιο Ζερβάκη αντίστοιχα, και έπειτα από εκτίμηση της πρόβλεψης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) για την πορεία των καιρικών φαινομένων και των άσχημων συνθηκών προσβασιμότητας στις σχολικές μονάδες.

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στους δημότες να μην προσεγγίζουν το παράκτιο μέτωπο, παραθαλάσσιες περιοχές και αγκυροβόλια, λόγω των δυνατών ανέμων, καθώς επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους στο οδικό δίκτυο, αφού τα εδάφη έχουν κορεστεί από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις και είναι επιρρεπή σε κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων, κ.α.

«Κόπηκε στα δύο» ο ΒΟΑΚ – Αυτοκίνητα κάνουν αναστροφή στα Χανιά

Σημειώνεται ότι η "Ωκεανίς" χτυπά με σφοδρότητα την δυτική Κρήτη και ιδιαίτερα τον νομό Χανίων με πολλές καταστροφές και όχι μόνο να καταγράφονται σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Συγκεκριμένα, έντονη νεροποντή μετάξυ 5:15 με 6:15 προκάλεσε τα γνωστά προβλήματα στα Χανιά.

Στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου στο ύψος του Βαμβακόπουλου, στην παλιά εθνική οδό Χανίων – Καστελίου στο ύψος των Αγίων Αποστόλων και στην οδό Αναγνώστου Γωγωνή όπου έφραξαν φρεάτια κι έχει πλημμυρίσει ο δρόμος.

Μάλιστα, στο ύψος του Βαμβακόπουλου τα αυτοκίνητα με κατεύθυνση προς Σούδα/Ρέθυμνο κάνουν επί τόπου αναστροφή και γυρνούν ξανά προς τα Χανιά. Σημειώνεται ότι μόνο ένας οδηγός με επιβατικό αυτοκίνητο επιχείρησε να διασχίσει τον πλημμυρισμένο δρόμο με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο σημείο για λίγη ώρα.

https://www.youtube.com/watch?v=koeTR1r2kII?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News