Χανιά

Τρόμος στο Σφηνάρι - Τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν κυριολεκτικά καταστρέψει τμήματα του δημοτικού οδικού δικτύου

Απίστευτη καταστροφή εξαιτίας ενός τεράστιου βράχου που αποκολλήθηκε από την κορυφή του βουνού έχει υποστεί τμήμα του επαρχιακού δρόμου από Σφηνάρι προς Χρυσοσκαλίτισσα – λίγο μετά το Σφηνάρι.

Με παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκης και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Κισσάμου Θοδωρή Σταθάκη ιδιώτης εργολάβος ανέλαβε πριν από τρεις ημέρες το έργο της αποκατάστασης και έτσι σήμερα το πρωί έγινε εφικτή η διάνοιξη του δρόμου που ωστόσο εξακολουθεί να εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Απεγκλωβίστηκαν μετά από 11 ημέρες

Την ίδια ώρα, μετά από 11 ολόκληρες ημέρες κατά τις οποίες παρέμεναν αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο απεγκλωβίστηκαν περίπου 20 κάτοικοι του οικισμού Μελισσιάς λίγα χιλιόμετρα μακριά από το χωριό Σφηνάρι της Κισσάμου.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν κυριολεκτικά καταστρέψει τμήματα του δημοτικού οδικού δικτύου από το Σφηνάρι προς τον οικισμό με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος εξάντλησης των αποθεμάτων σε τρόφιμα αλλά και σε φάρμακα για ηλικιωμένους κατοίκους.

Μάλιστα, ένας ηλικιωμένος που υποστηρίζεται καθημερινά με χρήση οξυγόνου αγωνιούσε για την ίδια του τη ζωή καθώς υπήρχε κίνδυνος διακοπής ηλεκτροδότησης του οικισμού. Στον οικισμό κατοικεί επίσης μία έγκυος γυναίκα όπως και παιδιά που όλες τις προηγούμενες ημέρες δε μπορούσαν να μετακινηθούν προς το σχολείο τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια