Περιοδεία Βαρουφάκη στην Κρήτη ενόψει ευρωεκλογών

Χανιά
Περιοδεία Βαρουφάκη στην Κρήτη ενόψει ευρωεκλογών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να αλλάξει η δυναμική που ερημοποιεί τη χώρα λόγω χρεοδουλοπαροικίας» ζήτησε ο Γ. Βαρουφάκης

Για μια Ευρώπη που αποδομείται και για την ανάγκη νέων συμμετοχικών διαδικασιών διακυβέρνησης έκανε σήμερα λόγο από τα Χανιά ο Γραμματέας του Μετώπου Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής Γιάνης Βαρουφάκης.

Συνοψίζοντας τις προτάσεις του για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για αλλαγή των φορολογικών συντελεστών , κατάργηση προπληρωμής φόρου, δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας από το ΤΑΙΠΕΔ και το υπερταμείο και κατάργηση των συνολικών εισφορών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο δημόσιο.

Παράλληλα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε ότι με τις πολιτικές της κυβέρνησης η κοινωνική κρίση οξύνεται.

Η Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν κατά συνείδηση στις επερχόμενες Ευρωεκλογές επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα τους.

«Οι πολίτες σε αυτές τις εκλογές και γενικότερα στις Ευρωεκλογές δεν θα πρέπει απλά να ψηφίσουν ρίχνοντας μια ψήφο στην κάλπη διαμαρτυρίας ή αντίδρασης αλλά θα πρέπει να είναι μια ψήφος συνειδητή γιατί η ψήφος μας στις Ευρωεκλογές είναι αυτή που καθορίζει και το μέλλον μας», ανέφερε η κ. Σακοράφα.

Τα στελέχη του ΜέΡΑ25 παρουσίασαν τις βασικές τους θέσεις σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο των Χανίων. Τρίπτυχο του ΜέΡΑ25 είναι Ευρωπαϊκός Διεθνισμός, Οικονομικός Ορθολογισμός, Κοινωνική Απελευθέρωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News