Χανιά

ΝΟΔΕ Χανίων: Προκηρύχθηκε θέση οφθαλμίατρου αλλά η πρόσληψη δεν έγινε ποτέ

Ταλαιπωρία ασθενών καταγγέλλει η τοπική ΝΟΔΕ

Τα «παράδοξα», όπως τα χαρακτηρίζει, του συστήματος Υγείας στη χώρα μας προσπαθεί να αναδείξει με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Χανίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενώ έγινε κανονικά προκήρυξη δύο μόνιμων θέσεων για καρδιολόγο και οφθαλμίατρο στο ΙΚΑ Χανίων, τελικά η πρόσληψη του οφθαλμίατρου δεν έγινε ποτέ.

Δείτε την ανακοίνωση:

 

Είναι γεγονός ότι το Σύστημα Υγείας στη χώρα μας νοσεί, με εκατοντάδες οργανικές θέσεις ιατρών και νοσηλευτών κενές.

 

Όσο αφορά τα Χανιά και πιο συγκεκριμένα το ΙΚΑ Χανίων, διαπιστώσαμε ότι έγινε πρόσληψη επικουρικού καρδιολόγου και παιδιάτρου και επίσης προκηρύχθηκαν δύο μόνιμες θέσεις καρδιολόγου και οφθαλμίατρου.

 

Παραδόξως δεν προσλήφθηκε οφθαλμίατρος στην επικουρική θέση που προϋπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια και εξυπηρετούσε καθημερινά τις ανάγκες των πολιτών των Χανίων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών και κυρίως των χρόνιων περιστατικών που παρακολουθούνταν από τον επικουρικό οφθαλμίατρο του ΙΚΑ και τώρα συνωστίζονται στο νοσοκομείο Χανίων με ραντεβού που καθυστερούν αρκετούς μήνες, αφού χωρίς να νοιάζονται για την εξυπηρέτηση των οφθαλμοϊατρικών ασθενών δεν προχώρησαν σε νέα επικουρική σύμβαση οφθαλμίατρου.

Σχόλια