Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των ζημιών στα Χανιά

Χανιά
Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των ζημιών στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραμένουν κλειστοί δρόμοι και γειτονιές σε Πλατάνια και Κίσαμο – Αρχίζει αύριο η υποβολή δηλώσεων για αποζημιώσεις  

Να ανοίξουν τους επαρχιακούς και δημοτικούς δρόμους που έκλεισαν, όπου αυτοί δεν έχουν καταστραφεί πλήρως, επιχειρούν τα μηχανήματα της αντιπεριφέρειας και των δήμων.

Στο δήμο Πλατανιά μεγάλο τμήμα του δημοτικού και επαρχιακού δικτύου έχει υποστεί ολική καταστροφή.

Στην κοίτη του ποταμού Κερίτη μηχανήματα εργάζονταν συνεχώς μέσα στο Σαββατοκύριακο για να εκτρέψουν τη ροή του νερού και να αποτρέψουν πιθανή κατάρρευση της γέφυρας του Αλικιανού, τα θεμέλια της οποίας δεν άντεξαν τη θεομηνία.

Πολλές γειτονιές των Παλαιών Ρουμάτων είναι αποκλεισμένες. Οι επαρχιακοί οδοί προς Σούγια, Καράνου - Χλιαρό, Μεσκλά - Λάκκους παραμένουν κλειστοί.

Ανάλογη είναι η κατάσταση στο δήμο Κισάμου όπου έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές οι δρόμοι στα Εννιά Χωριά. Και σήμερα συνεργεία του δήμου επιχειρούσαν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία προς τον οικισμό Μελισσιά των Κάμπων όπου οι περίπου τριάντα κάτοικοι είναι αποκομμένοι από την περασμένη Τετάρτη.

«Εμείς από τη μεριά τη δική  μας πρέπει να έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση ούτως ώστε και το επαρχιακό και το δημοτικό οδικό δίκτυο να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν συντομότερα. Πρέπει να δούμε όμως και τις μελέτες που γίνονται με εντολή του Υπουργείου… γιατί οι χρηματοδοτήσει πρέπει να είναι μεγάλες για να γίνουν όλες οι αποκαταστάσεις», δηλώνει ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Το μεγάλο πονοκέφαλο προκαλεί η κατάσταση στην εθνική οδό Χανίων Κισάμου στο τμήμα Γαλατάς - Πλατανιάς που είναι κλειστό από τις 2 Ιανουαρίου και εκτός από τη μεγάλη κατολίσθηση του Σταλού έχουν καταγραφεί πολλές ακόμη.  

«Έχει έρθει το γεωτρύπανο και χρειάζεται και άλλες εργασίες να γίνουν για να δώσουν τις τελικές λύσεις για τις κατολισθήσεις αυτές .Αν δε δοθούν οι τελικές λύσεις για να γίνει ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός, δεν μπορεί να ανοίξει ο δρόμος», τονίζει ο κ. Αρναουτάκης.

Οι δήμοι των πληγεισών περιοχών των Χανίων έχουν αρχίσει τις διαδικασίες προκειμένου να αποζημιωθούν όσοι υπέστησαν ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, σε υποδομές και αγροτικό εξοπλισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News