Χανιά

«Έρχονται»… Κινέζικα στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Μαθήματα κινεζικής γλώσσας στο Πολυτεχνείο Κρήτης, μετά την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας

Στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Κινεζικού Ινστιτούτου “Confucius Institute Headquarters, Hanban”, με σκοπό τη διεξαγωγή μαθημάτων κινεζικής γλώσσας στο Πολυτεχνείο Κρήτης, προχώρησαν χθες η πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Τσιγιουέ Τσανγκ (Zhang Qiyue) και ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Η Κινέζα διπλωμάτης, συνοδευόμενη από αξιωματούχους της πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης, με τους συμμετέχοντες σε αυτή να τονίζουν τη σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Σε δήλωσή του κατά την υπογραφή του ειδικού πρωτοκόλλου συνεργασίας, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για το Ίδρυμά μας η σημερινή επισφράγιση της συνεργασίας του Πολυτεχνείου Κρήτης με την πρεσβεία της Κίνας, η οποία και αποτελεί μια άριστη επιλογή για την εξωστρέφεια του Ιδρύματός μας. Η πρωτοβουλία της συγκεκριμένης συνεργασίας ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση του καθηγητή Βασιλείου Διγαλάκη, με ενέργειες της τότε αναπληρώτριας πρύτανη, καθηγήτριας Ελευθερίας Ψυλλάκη. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την πρέσβειρα Τσιγιουέ Τσανγκ για την υπογραφή της σύμβασης και υπόσχομαι ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης θα ανταποκριθεί πλήρως στις σχετικές απαιτήσεις για να πετύχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα».

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο πλευρών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια