Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη - Κινδύνευσε μάνα με τα παιδιά της

Κρήτη
Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη - Κινδύνευσε μάνα με τα παιδιά της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλειστά σχολεία, κλειστοί δρόμοι, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Οι καταρρακτώδεις βροχές με την παρουσία της "Χιόνης"έχουν προκαλέσει  προβλήματα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Δυτική Κρήτη.  

Σε γενική επιφυλακή βρίσκεται στα Χανιά η πυροσβεστική υπηρεσία και σε μερική στο Ρέθυμνο εξαιτίας των άσχημων καιρικών φαινομένων που έχουν επιφέρει σημαντικά προβλήματα ενώ έχει δεχτεί ήδη 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. 

Ο Δήμαρχος Κισσάμου σε συνεννόηση με την Π.Ε. Χανίων αποφάσισαν ότι ο δρόμος από Τοπόλια έως και Μύλους της Τ.Κ. Βλάτους θα παραμείνει κλειστός, μέχρι νεοτέρας, λόγω των κατολισθήσεων και του μεγάλου όγκου νερού που έχει συσσωρευτεί, εντός της Σήραγγας Τοπολίων.

Αναλυτικότερα τα προβλήματα έλαβαν χώρα κυρίως στα Χανιά όπου δρόμοι πλημμύρισαν, υπήρξαν κοπές δέντρων, σχολεία σήμερα είναι κλειστά, ενώ κινδύνευσαν και άνθρωποι.

Χαρακτηριστική ή περίπτωση μητέρας  με τα δύο της παιδιά που εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητό.

Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης στον παράλληλο της Εθνικής Οδού, στο ύψος των Μουρνιών η οποία και είχε αίσια έκβαση.

Το βράδυ επίσης έκλεισε η εθνική οδός στο ύψος των Βρυσών καθώς υπήρξε πτώση του πρανούς.

Παρενέβησαν  μηχανήματα της Περιφέρειας και ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Επίσης στην Κίσσαμο, δέντρο έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και ο οδηγός σε αυτό είχε  «Άγιο» αφού μόλις και είχε προλάβει να το παρκάρει και να βγει από αυτό.

Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε επίσης να παρέμβει σε περιπτώσεις αντλήσεις υδάτων .

Προβλήματα υπήρξαν και στο Ρέθυμνο.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού στήθηκε στον δρόμο κάτω από τον ΒΟΑΚ στο ύψος της γέφυρας της Ζουρίδας.

80χρονος κινδύνευσε μέσα στο αγροτικό όχημά του και αμέσως έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να βοηθήσει.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου ο 80χρονος δεν κινδύνευσε με παράσυρση, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της υπηρεσίας.

Ένα βίντεο που «ανέβασε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρκουλάκης, δείχνει την επιχείρηση απεγκλωβισμού και ο ίδιος αποδίδει τα εύσημα στους πρώην συναδέλφους του.

https://www.youtube.com/watch?v=eNeLI-N9u_s?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Σε όλα αυτά να υπενθυμίσουμε ότι τα πλοία παραμένουν καθηλωμένα στα λιμάνια της Κρήτης εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων ενώ σχολεία στα Χανιά σήμερα δεν λειτούργησαν.

Παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας η «Χιόνη» έφερε και ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και καταιγίδες, κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο, την Κρήτη, την Εύβοια και την Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί μας, έως τις 19:00 σύμφωνα με το meteo.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News