Πεζοδρόμια εκεί που άφησαν την τελευταία τους πνοή οι δύο 20χρονοι

Χανιά
Πεζοδρόμια εκεί που άφησαν την τελευταία τους πνοή οι δύο 20χρονοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιτέλους πεζοδρόμια στο σημείο καρμανιόλα έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης  

Στην κατασκευή πεζοδρομίου στην περιοχή των Κουνουπιδιανών έξω από τις εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου Κρήτης όπου το καλοκαίρι του 2017 άφησαν την τελευταία τους πνοή δύο εικοσάχρονοι, προχωρά ο δήμος Χανίων.

Οι εργασίες άρχισαν χθες και αφορούν σε ένα τμήμα τριακοσίων μέτρων το οποίο περιλαμβάνει και το σημείο καρμανιόλα όπου είχαν παρασυρθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο η Στέλλα και ο Γιάννης.

Πριν από ένα χρόνο στην είσοδο του εκπαιδευτικού ιδρύματος με πρωτοβουλία και πάλι της δημοτικής αρχής τοποθετήθηκαν φωτεινοί σηματοδότες. Ο κίνδυνος ωστόσο παραμένει και σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής απαιτείται η δημιουργία κυκλικού κόμβου για την ασφαλέστερη κίνηση οδηγών και πεζών.

Χθες τις εργασίες κατασκευής του πεζοδρομίου επιθεώρησε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ. Γιώργο Ξανθουδάκη, κ. Ελευθερία Αλιφιεράκη και κ. Κυριάκο Καζάκο, από τον δημοτικό σύμβουλο Ακρωτηρίου κ. Γιάννη Κουτράκη και τον πρόεδρο της δημοτικής ενότητας Κουνουπιδιανών κ. Γιώργο Παντζελιουδάκη.

Ο συγκεκριμένος δρόμος θεωρείται επαρχιακό δίκτυο και ανήκει στην Περιφέρεια Κρήτης, ωστόσο αποφασίστηκε το έργο να χρηματοδοτηθεί και να εκτελεστεί από τον δήμο Χανίων προκειμένου να γίνει πιο άμεσα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε εβδομήντα τέσσερις χιλιάδες ευρώ. «Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του δήμου Χανίων, η κατασκευή των πεζοδρομίων αυτών. Αποφασίσαμε όμως για την ασφάλεια των συμπολιτών μας και λόγω της έλλειψης συνεννόησης των αρμόδιων φορέων να προχωρήσουμε ως δήμος σε αυτή την παρέμβαση» τόνισε ο δήμαρχος Χανίων κ. Βάμβουκας.

Πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την κατασκευή του έργου από το δήμο Χανίων, αλλά και τα κυκλοφοριακά μέτρα που απαιτούνται. Ο κ. Βάμβουκας μίλησε για ολοκλήρωση σε μεγάλο βαθμό των παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας στην εν λόγο περιοχή και  τάχθηκε υπέρ της κατασκευής κυκλικού κόμβου, ως ασφαλέστερη λύση, που θα διευκολύνει ταυτόχρονα την είσοδο στο Πολυτεχνείου Κρήτης και την είσοδο στο Κλειστό Κολυμβητήριο Κουνουπιδιανών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα του Αυγούστου του 2017 που στοίχισε τη ζωή του ζευγαριού των φοιτητών, οι κάτοικοι προχώρησαν στη σύσταση της «Κίνησης Κατοίκων Ακρωτηρίου για την προστασία των πεζών».

Ο κ. Ιωάννης Αρτσιδάκης, ιδρυτικό μέλος της κίνησης, εξέφρασε χθες την ικανοποίηση του για την έναρξη των εργασιών. «Αισθανόμαστε δικαιωμένοι, που ξεκινούν αυτά τα έργα εις μνήμη και των παιδιών που χάθηκαν, αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα που κατόπιν πρωτοβουλίας του, πραγματοποιείται αυτό το έργο ώστε να αποφευχθούν κι άλλα δυσάρεστα περιστατικά. Ακόμα, ευχαριστούμε τις μητέρες των παιδιών που βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση. Ελπίζουμε σύντομα να γίνει και ο κυκλικός κόμβος και διασφαλιστεί το μεγάλο ζήτημα της οδικής ασφάλειας», επεσήμανε ο κ. Αρτσιδάκης.

Σημειώνεται ότι  οι εργασίες κατασκευής του πεζοδρομίου αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου έναν μήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News