Χανιά

Δεν αποδέχεται τη λειτουργία του φράγματος Βαλσαμιώτη ο ΟΑΚ

Ζητά παρέμβαση από το Υπουργείο

Δεν αποδέχεται τη λειτουργία ή χρήση του φράγματος Βαλσαμιώτη ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το φράγμα «δεν είναι πλήρως λειτουργικό, ασφαλές και σύμφωνο με τις ισχύουσες προδιαγραφές».

Το παραπάνω αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚ ΑΕ, καλώντας ταυτόχρονα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «να προβεί άμεσα στις αναγκαίες εργασίες για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του φράγματος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΚ:

«Από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. ανακοινώνονται τα κάτωθι σχετικά με το θέμα του Φράγματος Βαλσαμιώτη:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Κ. Α.Ε. αποφάσισε ομόφωνα:

1) Να μην αποδεχτεί τη λειτουργία ή χρήση του φράγματος Βαλσαμιώτη αν αυτό δεν καταστεί πλήρως λειτουργικό, ασφαλές και σύμφωνο με τις ισχύουσες προδιαγραφές και των προβλεπομένων από την Έγκριση Κανονισμού Ασφάλειας Φραγμάτων - Διοικητική Αρχή Φραγμάτων.

2) Εφόσον τεκμηριώνεται το έννομο συμφέρον του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε., να ασκηθούν ένδικα βοηθήματα, κατά της βεβαίωσης περαίωσης του Φράγματος Βαλσαμιώτη από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και κατά της πράξης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

3) Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα πρέπει να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του φράγματος να υλοποιηθούν την καλοκαιρινή περίοδο.

4) Μέχρι τότε η στάθμη της λίμνης θα διατηρείται περίπου στο 20% της μέγιστης,  σύμφωνα με τις υποδείξεις της έκθεσης εμπειρογνωμοσύνης.»

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια