Στα Χανιά Γαλλίδες Βουλευτές

Χανιά
Στα Χανιά Γαλλίδες Βουλευτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατέθεσαν στεφάνι στο Φράγκικο Νεκροταφείο

Τετραήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιούν βουλευτές και μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Γαλλίας προκειμένου να ελέγξουν την πορεία του προγράμματος αποκατάστασης Γάλλων στρατιωτών στο νησί.

Τη μνήμη των Γάλλων που αγωνίστηκαν μαζί με άλλες μεγάλες δυνάμεις την περίοδο της Κρητικής επανάστασης στο νησί, τίμησαν κοινοβουλευτικές εκπρόσωποι της Γαλλίας μέλη της επιτροπής Άμυνας. Το πρωί στο φράγκικο νεκροταφείο Χανίων τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των πεσόντων.

Η βουλευτής Ανίσα Κεντέρ εκπροσωπώντας την κίνηση του Μανουέλ Μακρόν και η Ισνάρ Τραστούρ βουλευτής του κόμματος «Θαλάσσιες Άλπεις» έφτασαν την Κρήτη για να διαπιστώσουν  το επίπεδο εξέλιξης  προγράμματος αποκατάστασης Γάλλων στρατιωτών.

«Ήρθαμε για να τιμήσουμε την ελληνογαλλική φιλία και για αυτό βρισκόμαστε εδώ όπου έχουν ταφεί στρατιώτες που πολέμησαν για τη Γαλλία και για την Κρήτη.», ανέφερε η βουλευτής του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν, κ. Ανισά Κεντέρ.

«Θεωρήσαμε πολύ σημαντικό στο πλαίσιο της αποστολής μας για τον έλεγχο των  μάχιμων στρατιωτών της χώρας μας, να έρθουμε να τιμήσουμε τη μνήμη Γάλλων που έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι σε Κρητικό έδαφος πριν από 120 χρόνια και να αποδείξουμε ότι η Γαλλία δεν τους έχει ξεχάσει. Βρισκόμαστε στην Κρήτη για να ελέγξουμε το πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη και αφορά στην αποκατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας πληγωμένων και όσων στρατιωτών είναι στα πεδία μαχών», είπε η Ισνάρ Τραστούρ.

Μαζί με Γάλλους στρατιώτες τα μέλη της επιτροπής άμυνας, κατά την παραμονή τους στα Χανιά, περιηγήθηκαν σε μνημεία της παλιάς πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News