Τέταρτος νεκρός στην Κρήτη από τη γρίπη Η1Ν1

Χανιά
Τέταρτος νεκρός στην Κρήτη από τη γρίπη Η1Ν1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σαρώνει» τους Κρητικούς η γρίπη Η1Ν1

Ακόμη ένας Κρητικός κατέληξε στο νοσοκομείο Χανίων μετά από επιπλοκές της γρίπης Η1Ν1.

Ο άτυχος 46χρονος Χανιώτης εισήλθε στο νοσοκομείο πριν 4-5 ημέρες και μπήκε εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου οι γιατροί κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ωστόσο, ο 46χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε βαρύτατα και χρόνια προβλήματα υγείας τα οποία είχαν επιβαρύνει την υγεία του.

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Χανίων κα. Νίκη Μπαρδάτσου, o 46χρονος έπασχε από νοσογόνο παχυσαρκία, καρδιακή ανεπάρκεια και αναπνευστική ανεπάρκεια.

Δυστυχώς πρόκειται για το τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού της γρίπης Η1Ν1 η οποία φαίνεται πλέον να «θερίζει» τους Κρητικούς με ταχείς ρυθμούς.

Τα τραγικά περαστικά στην Κρήτη

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε μόλις 12 ημέρες, εκτός από τον 46χρονο χάθηκαν από τον συγκεκριμένο ιό, η 6χρονη στο Ηράκλειο, η 78χρονη στο Ρέθυμνο, ενώ στις 26 Ιανουαρίου “έσβησε” στα Χανιά κι ένας 38χρονος άνδρας, ο οποίος είχε νοσήσει με Η1Ν1.

39 οι νεκροί σε όλη τη χώρα

Οι νεκροί στην Κρήτη σε λιγότερο από 2 εβδομάδες είναι 4 και πανελλαδικά ξεπερνούν τους 22, ενώ από την αρχή του χρόνου τα θύματα ανέρχονται σε 39. Πέρυσι την ίδια περίοδο της γρίπης, από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο, οι νεκροί ήταν συνολικά 22. Οι αρχές συστήνουν εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων ακόμη και τώρα ενώ δόθηκαν και σαφείς οδηγίες στα σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας.

Πάνω από 80% ανεμβολίαστοι όσοι χάνουν τη ζωή τους

Ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, διευθυντής Παθολογικής ΠΑΓΝΗ, Αχιλλέας Γκίκας ανέφερε ότι από τους περισσότερους από 20 ανθρώπους που έχουν χάσει φέτος τη ζωή τους από τον Η1Ν1 στην Ελλάδα, το 80% δεν είχε κάνει το εμβόλιο για τον συγκεκριμένο τύπο γρίπης. «Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά 80% οι ασθενείς που κατέληξαν από τον ιό της γρίπης, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, ήταν ανεμβολίαστοι. Και οι πιο πολλοί από αυτούς είχαν κάποιον παράγοντα κινδύνου». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News