Αλεξάνδρα Μανουσάκη: Η πραγματική ιστορία πίσω από τη viral ταινία «Ο Αδερφός μου»

Κρήτη
Αλεξάνδρα Μανουσάκη: Η πραγματική ιστορία πίσω από τη viral ταινία «Ο Αδερφός μου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Αδερφός μου»: Η Η παραγωγός και εμπνεύστρια, Αλεξάνδρα Μανουσάκη, μιλά για τη συγκλονιστική της ταινία στην «Ανδριανή»

Η Αλεξάνδρα Μανουσάκη, η γυναίκα που εμπνεύστηκε την ταινία μικρού μήκους «Ο Αδερφός μου», με τη σκηνοθετική υπογραφή του Θοδωρή Παπαδουλάκη και κατάφερε να γίνει viral μέσα σε λίγες ώρες, μιλάει για όλα στην εκπομπή «Ανδριανή».

Η Αλεξάνδρα έχει εμπνευστεί την καμπάνια «Respect Life», που στόχο έχει να αναδείξει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα στις αφιλόξενες πόλεις της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιούργησε και την ταινία μικρού μήκους «Ο Αδερφός μου», που σκοπός της, όπως αναφέρει η Αλεξάνδρα, ήταν να ξεκινήσει η συζήτηση περί του παραπάνω ζητήματος.

Η Αλεξάνδρα Μανουσάκη, με καταγωγή από τα Χανιά, όπου και ζει τα τελευταία 11 χρόνια, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμερική, ενώ, όπως συμβαίνει και με το βασικό ήρωα της ταινίας «Ο Αδερφός μου» και η ίδια έχει μία αδερφή με κινητικά προβλήματα.

Η πραγματική ιστορία που αποτέλεσε έμπνευση για την ταινία

Όπως αναφέρει η Αλεξάνδρα, το «Repect Life» ξεκίνησε με τις διαφορές που εντόπιζε μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής, στον τομέα των υποδομών, του σεβασμού και της - εν γένει - αντιμετώπισης των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα.

Μάλιστα η ίδια αναφέρεται και στην εμπειρία που είχε η αδερφή της, όταν επισκέφτηκε τα Χανιά, με αφορμή το γάμο της. Όπως σχολιάζει: «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε μία απλή βόλτα σε ένα δρόμο. Θέλαμε να βγούμε, να της δείξω τα Χανιά και δεν μπορούσα. Έπρεπε να πάμε σε συγκεκριμένα μέρη, διότι δεν υπήρχε πρόσβαση. Πέρα από τα τραπεζοκαθίσματα, ίσως το πιο δύσκολο θέμα είναι τα αυτοκίνητα, τα οποία παρκάρουν όπου βρουν, πάνω σε ράμπες…»

Χαρακτηριστική είναι η φράση της Αλεξάνδρας ότι η αδερφή της δεν μπορούσε να καταλάβει για τι δεν ήταν εφικτό να πάει όπου ήθελε, καθώς έχει μεγαλώσει (στις ΗΠΑ) πολύ διαφορετικά: Εκεί (και όχι μόνο), οι άνθρωποι μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, να κινηθούν άνετα στην πόλη τους, να έχουν πρόσβαση στα δημόσια κτήρια και χώρους, μπορούν να ταξιδεύουν μόνοι τους και να είναι πλήρως ανεξάρτητοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News