Στις κατολισθήσεις του Σταλού ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Μ.Συντιχάκης

Κρήτη
Στις κατολισθήσεις του Σταλού ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Μ.Συντιχάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, δήλωσε ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για την διασφάλιση της ζωής και της λαϊκής κατοικίας

Περιοδεία πραγματοποίησε στα Χανιά ο Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με την « Λαϊκή Συσπείρωση».

Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο  στη 1 μμ, βρέθηκε στον Κάτω Σταλό, στην οδό Μαλινδρέτου, στην οποία έχει καταρρεύσει μεγάλο κομμάτι εδάφους στην κυριολεξία  με μεγάλο κίνδυνο για λαϊκές κατοικίες, ζωές και περιουσίες.

Συναντήθηκε με επιτροπή κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν τον φόβο και την αγωνία τους για την κατάσταση, επισήμαναν την παντελή αδιαφορία τοπικής διοίκησης και κυβέρνησης για το χρόνιο αυτό θέμα και ανακοίνωσαν πως θα συνεχίσουν με πολύμορφες δράσεις έως ότου δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα.

Από μεριάς του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δήλωσε πως, ανεξάρτητα ποιος έχει την ευθύνη, διότι κράτος, περιφέρεια και δήμος πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλο, πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για την διασφάλιση της ζωής και της λαϊκής κατοικίας.

Εν συνεχεία, να γίνει  μελέτη υποστήριξης του εδάφους, ώστε να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

 Ανέδειξε τις ευθύνες της κεντρικής διοίκησης για παντελή έλλειψη σε σχεδιασμό και πρόληψη αντίστοιχων περιπτώσεων, ενώ τόνισε πως το ΚΚΕ έχει κάνει ερώτηση στην Βουλή για τις κατολισθήσεις (ΒΟΑΚ) οι οποίες ταλαιπωρούν για παραπάνω από έναν μήνα τους κατοίκους της περιοχής και δεσμεύτηκε να επαναφέρει το ζήτημα με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Στη συνέχει, ο Μ. Συντυχάκης επισκέφτηκε και το σημείο της κατολίσθησης στον Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Στην περιοδεία παρόντες και ο υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Χανίων με την «Λαϊκή Συσπείρωση»  Νίκος Βουρλάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Παπαντωνάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News