Εντοπίστηκε με 11 νεκρές τσίχλες στο σακίδιό του

Κρήτη
Εντοπίστηκε με 11 νεκρές τσίχλες στο σακίδιό του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυνηγούσε με αεροβόλο όπλο και φακό

11 σκοτωμένες τσίχλες είχε μέσα στο σακίδιό του ένας άνδρας στο Βατόλακκο, ο οποίος και τελικά οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, χτες, περί τις 10 το βράδυ στην περιοχή του Βατόλακκου του Δήμου Πλατανιά άνδρες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντόπισαν μια κινούμενη δέσμη φωτός σε κοντινό, σ’ αυτούς, σημείο ενώ, όταν προσέγγισαν πεζοί, εντόπισαν ένα άτομο που είχε σακίδιο πλάτης και στο ένα χέρι κρατούσε ένα φακό, ενώ στο άλλο ένα αεροβόλο όπλο.

Αφότου ήλεγξαν το σακίδιο, εντοπίστηκαν 11 σκοτωμένα πτηνά και συγκεκριμένα τσίχλες.

Οι θηροφύλακες τον ενημέρωσαν ότι συλλαμβάνεται για παράνομη θήρα τη νύχτα με αεροβόλο όπλο και χρήση φακού και κατέσχεσαν τα παράνομα μέσα θήρας και τα θηράματα.

Πάντως, σύμφωνα με την ‘Α Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης και Δωδεκανήσων, ο κυνηγός αφέθηκε ελεύθερος, με εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας

Σήμερα, ο άνδρας μετέβη στη Διεύθυνση Δασών Χανίων, όπου και απολογήθηκε, ενώ σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του.

Οι θηροφύλακες, προσήλθαν και αυτοί στη Διεύθυνση Δασών Χανίων όπου παρέδωσαν τα κατασχεθέντα και υπέβαλλαν πρωτόκολλο μήνυσης για τις παράνομες πράξεις της θήρας τη νύχτα, με αεροβόλο όπλο και χρήση φακού, όπως προβλέπονται και τιμωρούνται από τη Δασική Νομοθεσία καθώς και την περί Όπλων Νομοθεσία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News