Ποινή φυλάκισης και πρόστιμο 10.000 ευρώ επειδή εγκατέλειψε το σκύλο του

Κρήτη
Ποινή φυλάκισης και πρόστιμο 10.000 ευρώ επειδή εγκατέλειψε το σκύλο του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετακόμισαν και παράτησαν τη σκυλίτσα τους στο παλιό τους σπίτι στα Χανιά

Μετακόμισαν και δε σκέφτηκαν ούτε για μία στιγμή τη σκυλίτσα τους, ένα σκύλο που ζούσε μαζί τους για 10 ολόκληρα χρόνια.

Ο λόγος για μία οικογένεια στα Χανιά, η οποία αποφάσισε να μετακομίσει στο Βόλο.

Όταν η οικογένεια έφυγε, εγκατέλειψαν στο σπίτι τους, στα Χανιά, την σκυλίτσα τους, η οποία περίμενε επί μέρες στο χαλάκι της εξώπορτας την παλιά της οικογένεια.

Κάποιοι ένοικοι την τάιζαν, όμως υπήρχα και κάποιοι που δυσανασχέτησαν και την πέταξαν έξω από την πολυκατοικία, καθώς ανέφεραν πως λερώνει τον κοινόχρηστο χώρο.

Μάλιστα, η σκυλίτσα βρισκόταν συνεχώς στην είσοδο του διαμερίσματος, με τον ιδιοκτήτη να μην μπορεί καν το ενοικιάσει.

Αποτελεσματικά, ο διαχειριστής της πολυκατοικίας στα Χανιά επικοινώνησε με την πρώην οικογένεια της σκυλίτσας, για να λάβει ως απάντηση το εξής:

«Έλα μωρέ, πόσο θα ζήσει, ρίξτε της μια φόλα να τελειώνουμε!».

Ποινή φυλάκισης και… 10.000 ευρώ για την εγκατάλειψη της σκυλίτσας

Ευτυχώς το παραπάνω δε συνέβη, η σκυλίτσα, η οποία πλέον λέγεται Νίνα, υιοθετήθηκε από οικογένεια στο Ηράκλειο και η υπόθεσή της πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Η εν λόγω υπόθεση εκδικάστηκε πριν από μερικές ημέρες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων και σύμφωνα με το animalscare.gr, το δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με αναστολή, καθώς και χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων», θα αιτηθεί την απόφαση για την επιβολή και των διοικητικών προστίμων.

Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε ούτε ο πρώην ιδιοκτήτης της σκυλίτσας, αλλά ούτε και ο δικηγόρος του, με τον πρώτο να καταδικάζεται ερήμην, μιας και η υπόθεση είχε πάρει αναβολή γιατί ο κατηγορούμενος δεν είχε παρουσιαστεί ούτε την προηγούμενη φορά στο δικαστήριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News