Βούτηξε στα παγωμένα νερά και τον έσωσε - Η αυτοθυσία του Λιμενικού

Κρήτη
Βούτηξε στα παγωμένα νερά και τον έσωσε - Η αυτοθυσία του Λιμενικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «ευχαριστώ» των συναδέλφων του από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης

Είδε άτομο στην θάλασσα να κινδυνεύει και με αυταπάρνηση και δίχως δεύτερη σκέψη, βούτηξέ στα παγωμένα νερά, διένυσε μια απόσταση 150 μέτρων και τελικά κατάφερε να διασώσει τον συνάνθρωπο του από βέβαιο πνιγμό.

Ο λόγος για τον ανθυποπλοίαρχο, μέλος της Λιμενικής Αρχής Παλαιόχωρας Χανίων,  Δημήτρη Μπαρούνη, τον οποίο και συγχαίρουν δημόσια οι συνάδελφοι του για την πράξη αυτοθυσίας του το πρωί της 28ης Ιανουαρίου να καταφέρει να βγάλει ζωντανό έναν 71χρονο αλλοδαπό που είχε χάσει τις αισθήσεις του και βρισκόταν σε κίνδυνο στην θαλάσσια περιοχή «Χαλικιά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης

   Το ΔΣ της ΕΠΛΣ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια το συνάδελφο Ανθυποπλοίαρχο ΛΣ ΜΠΑΡΟΥΝΗ Δημήτριο για την αυτοθυσία του και τη καθοριστική επέμβασή του σε περιστατικό κινδυνεύοντας  ατόμου που συνέβη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Παλαιόχωρας Χανίων.

   Συγκεκριμένα ο συνάδελφος ενεργώντας με αυταπάρνηση και βλέποντας έναν συνάνθρωπό μας να κινδυνεύει από πνιγμό, χωρίς δεύτερη σκέψη, βούτηξε στη θάλασσα και κατάφερε να κολυμπήσει σε απόσταση τουλάχιστον 150 μέτρων, να προφτάσει και τελικά να τον διασώσει από βέβαιο πνιγμό.

   Τέτοιες πράξεις αυτοθυσίας, οι οποίες χρήζουν ανάδειξης αλλά και βράβευσης, μας κάνουν να αισθανόμαστε περήφανοι για τους συναδέλφους, οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες υπερβάλλουν εαυτούς για το γενικότερο καλό και τη προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ευχόμαστε στον Ανθυποπλοίαρχο ΛΣ ΜΠΑΡΟΥΝΗ Δημήτριο υγεία, ευτυχία και πάντα τέτοιες επιτυχίες.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Λιμενικού Σώματος για το περιστατικό με τον 71χρονο

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Παλαιοχώρας Χανίων για την ύπαρξη ατόμου σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή “ΧΑΛΙΚΙΑ”.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, τα οποία εντόπισαν και περισυνέλεξαν από το νερό έναν 71χρονο αλλοδαπό ο οποίος είχε τις αισθήσεις του. 

Ο ανωτέρω,  διεκομίσθη αρχικά με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Κανδάνου - Σελίνου για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων “Ο Άγιος Γεώργιος” για περαιτέρω εξετάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News