Το πρόγραμμα για το Χανιώτικο Καρναβάλι

Πολιτισμός
Το πρόγραμμα για το Χανιώτικο Καρναβάλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαβάστε που και πότε θα γίνουν οι εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του Χανιώτικου Καρναβαλιού

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου ανοίγει η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων για το «Χανιώτικο Καρναβάλι». Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 10 Μαρτίου, ενώ η καρναβαλική παρέλαση ομάδων και αρμάτων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου στη Σούδα.

«Γιορτάζουμε όλοι μαζί το Καρναβάλι, γι' αυτό και καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου» ανέφερε, κατά την παρουσίασή τους, ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σημειώνοντας ότι «οι εκδηλώσεις θα είναι και φέτος πλούσιες, ενώ το Καρναβάλι μας γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο, με άφθονο κέφι και πολλή διασκέδαση για όλες τις ηλικίες».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, τόνισε ότι το «Χανιώτικο Καρναβάλι» συνεχίζει δυναμικά και φέτος, έχοντας λάβει σημαντική στήριξη από τον Δήμο Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και Πολιτιστική Επιχείρηση του Δήμου. «Με τη συμμετοχή όλων μας θα πρέπει να βοηθήσουμε, ώστε το Καρναβάλι να γίνει ακόμη πιο επιτυχημένο και να αναδειχθεί πανελληνίως» επισήμανε ο κ. Βουλγαράκης.

Στο πρόγραμμα, το οποίο προετοιμάζει για τις Απόκριες ο Δήμος Χανίων, με επίκεντρο τα μικρά παιδιά, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κυριάκος Καζάκος, υπογραμμίζοντας πως οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των περιαστικών περιοχών.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούδας, Δημήτρης Κλωθάκης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της διοργάνωσης, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, στις 17:00, στην Πλατεία Σούδας, παιδικό αποκριάτικο πάρτι την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, στις 14:00, στο Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση αρμάτων και μεταμφιεσμένων την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, στις 14:30 και την τελετή λήξης των εκδηλώσεων την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, στις 17:00.

«Φέτος, το Καρναβάλι στην περιοχή της Σούδας διοργανώνεται για 30ή φορά, ενώ τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι πιο οργανωμένη» υποστήριξε το μέλος της καρναβαλικής Επιτροπής, Μανώλης Περράκης, καλώντας όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στη μεγάλη γιορτή, «ώστε να φτιάξουμε το Καρναβάλι που όλοι ονειρευόμαστε» όπως σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News