default-image

Υπό κατάληψη το Γυμνάσιο Παλαιόχωρας

Χανιά
Υπό κατάληψη το Γυμνάσιο Παλαιόχωρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό κατάληψη τελεί το Γυμνάσιο της Παλαιόχωρας με μαθητές ,γονείς και εκπαιδευτικούς να διαμαρτύρονται για τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών

Ήδη από την περασμένη Τετάρτη μετέφεραν την αγανάκτηση τους στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων ζητώντας ίση μεταχείριση των μαθητών της περιοχής με τους μαθητές άλλων σχολείων.

Η σχολική χρονιά άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς για το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Παλαιόχωρας, καθώς υπήρχαν σημαντικά κενά, κάποια από τα οποία καλύφθηκαν. Ωστόσο στο Γυμνάσιο κενή παραμένει από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι σήμερα η ειδικότητα φυσικού που διδάσκει όχι μόνο φυσική, αλλά χημεία, βιολογία και γεωγραφία.

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι γονείς που καλούν το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης να δώσει λύση έστω και καθυστερημένα. Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων στέκεται ο δήμος Καντάνου Σελίνου που χαρακτηρίζει ως εξαιρετικά επείγουσα την κάλυψη των διδακτικών κενών στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα που δεν διδάσκονται μέχρι τώρα.

Σε ανοιχτή επιστολή του μάλιστα καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας «να προχωρήσουν άμεσα σε διορισμούς καθηγητών στις ειδικότητες που λείπουν στα δύο σχολεία». Η κατάληψη αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα με τους γονείς να επισημαίνουν πως είναι το μοναδικό μέσο πίεσης που έχουν στη διάθεση τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News