Ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς στην εθνική - Όλος ο κυκλοφοριακός φόρτος στην παλαιά οδό

Χανιά
Ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς στην εθνική - Όλος ο κυκλοφοριακός φόρτος στην παλαιά οδό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσωρινά μέτρα για την κατολίσθηση στο Σταλό προτείνει το υπουργείο Υποδομών

Τη λήψη προσωρινών μέτρων προκειμένου να αρθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Χανίων Κισάμου στο τμήμα Γαλατάς – Πλατανιάς προτείνει στην Περιφέρεια Κρήτης η Διευθύνση Οδικών Υποδομών του Υπουργείου.

Στην  τεχνική έκθεση που στάλθηκε ακριβώς μια εβδομάδα μετά τη διενέργεια της αυτοψίας στο σημείο της κατολίσθησης στο ύψος του Σταλού επισημαίνεται ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί σε περιπτώσεις εκδήλωσης παρατεταμένων βροχοπτώσεων ή σεισμικών διεγέρσεων.

«Συμπεραίνουμε ότι ακόμα και εάν ληφθούν ορισμένα μέτρα άμεσης προστασίας, αυτά δεν θα είναι ικανά να άρουν όλες τις αβεβαιότητες και εξαλείψουν τελείως τον κίνδυνο. Έτσι ακόμα και αν, βάσει της εμπειρίας μας, θεωρήσουμε όχι και τόσο πιθανή την εκδήλωση μιας νέας κατολίσθησης ανάλογου μεγέθους και όγκου με την προηγούμενη, το ενδεχόμενο αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί. Παρόλα αυτά μπορούν να ληφθούν ορισμένα προσωρινά μέτρα που δύναται να περιορίσουν την επικινδυνότητα και συνεπώς να αυξήσουν το επίπεδο ασφαλείας χρήσης της οδού, μέχρι την εφαρμογή της μόνιμης και οριστικής λύσης».

Τα προσωρινά μέτρα που προτείνουν οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών είναι:

- Διαμόρφωση κατάλληλου χώρου παγίδευσης γεωϋλικών.

- Εκ περιτροπής χρήση μίας λωρίδας κυκλοφορίας του δρόμου.

- Καθαίρεση εδαφικών όγκων που έχουν αστοχήσει ή βρίσκονται επικρεμάμενοι.

Την ίδια ώρα η υπομονή κυρίως των επαγγελματιών οδηγών που αναγκάζονται να διανύσουν περισσότερα χιλιόμετρα, σταδιακά εξαντλείται.

Η κυκλοφορία στην εθνική οδό Χανίων Κισάμου διακόπτεται με ειδική σήμανση στον κόμβο του Γαλατά . Από εκεί και μέχρι τον κόμβο του Πλατανιά προωθείται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Το τμήμα Γαλατάς – Πλατανιάς παραμένει κλειστό από τις 2 Ιανουαρίου όταν μετά από παρατεταμένες βροχοπτώσεις υποχώρησε τμήμα της πλαγιάς στο ύψος του Σταλού καλύπτοντας το ρεύμα κυκλοφορίας από Κίσαμο προς Χανιά.

Από την Περιφέρεια Κρήτης τονίστηκε εξ αρχής ότι η αρμοδιότητα για τον Βόρειο Οδικό Άξονα ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην εθνική Χανίων - Κισσάμου

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων ανακοινώνεται ότι, λόγω των εργασιών αποκατάστασης που πραγματοποιούνται από εκτεταμένη κατολίσθηση και για την εξασφάλιση των ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών στο οδικό δίκτυο, παρατείνεται χρονικά μέχρι την 30.01.2019 στις 12:00, η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Συγκεκριμένα από την χιλιομετρική θέση 5,6 (ανισόπεδος κόμβος Γαλατά) έως την χιλιομετρική θέση 12,3 (ανισόπεδος κόμβος Πλατανιά) της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων – Κισσάμου (περιοχή Δημοτικού Διαμερίσματος Σταλού) θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων  και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται - διεξάγεται από τους ανισόπεδους κόμβους Γαλατά και Πλατανιά του Παλαιού Εθνικού Οδικού Δικτύου Χανίων - Κισσάμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News