Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» και τα Χανιά

Κρήτη
Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» και τα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ο μόνιμος “μουσαφίρης” του νησιού σε περιόδους που φυσούν ισχυροί νοτιάδες έχει κάνει ήδη την εμφάνιση του και στα Χανιά. 

Οι κάτοικοι στα δυτικά της Κρήτης ξύπνησαν με αφρικανική σκόνη, αντικρίζοντας θολό τοπίο με τις καιρικές συνθήκες να ευνοούν την μεταφορά της.

Είναι ενδεικτικές άλλωστε οι φωτογραφίες του neakriti.gr από την πλατεία Δικαστηρίων,την οδό Ανδρέα Παπανδρέου όπου βρίσκεται το ρολόι του δημοτικού κήπου αλλά και από την  Χονολουλού της Χαλέπας.

Να σημειωθεί ότι ένα δύσκολο τριήμερο, που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο, περνά η Κρήτη, αφού έφτασε η διαβόητη αφρικανική σκόνη.

 Η σκόνη σκεπάζει το νησί, προκαλώντας μια δυσάρεστη ατμόσφαιρα, που σε συνδυασμό με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα κάνει δύσκολη την καθημερινότητα και τις μετακινήσεις μας.

Σύμφωνα μάλιστα με ενημέρωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης-Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, μέχρι και τα ξημερώματα αύριο Σάββατο 26 Ιανουαρίου θα υπάρξει αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης σε σημαντικό βαθμό πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Με βάση τις καιρικές προγνώσεις, θα επηρεαστεί ολόκληρη η περιφέρεια Κρήτης από το φαινόμενο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, πράγμα που σημαίνει πως άτομα επιρρεπή με αναπνευστικό πρόβλημα ή ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το Ηράκλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News