Μετά από 50 χρόνια, ριζικό «λίφτινγκ» σε πάρκο των Χανίων

Χανιά
Μετά από 50 χρόνια, ριζικό «λίφτινγκ» σε πάρκο των Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μπαλόνια γέμισε το καταπράσινο πάρκο της οδού Γιαμπουδάκη

Έναν πνεύμονα πρασίνου χωρίς τις γνώριμες για κείνους εικόνες της εγκατάλειψης και της φθοράς, έχουν πλέον στη διάθεση τους οι κάτοικοι της περιοχής των Δικαστηρίων στα Χανιά μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο πάρκο της οδού Γιαμπουδάκη.

«Επιτύχαμε ένα πάρκο, που ήταν στην ίδια κατάσταση για πάνω από πενήντα χρόνια, να αναβαθμιστεί πλήρως και να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των παιδιών της περιοχής, του σχολείου, αλλά και των ίδιων των ενηλίκων που κατοικούν σ αυτή την περιοχή.» λέει στο neakriti.gr ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Το πάρκο αναμορφώθηκε με παρεμβάσεις ήπιου χαρακτήρα, διατηρώντας την αρχική του φυσιογνωμία. Στόχος των μελετητών δεν ήταν η δημιουργία μιας ακόμη παιδικής χαράς, αλλά ενός χώρου στον οποίο θα μπορούν να συνυπάρχουν παιδιά και ενήλικες.

«Η φιλοσοφία του σχεδιασμού ήταν να υπάρχει μια λιτή αντιμετώπιση, μίνιμαλ, όπως συνηθίζεται.» συνεχίζει ο Δήμαρχος.

Tο έργο στηρίχθηκε σε ένα μοντέλο σύγχρονο που μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί σε άλλα πάρκα της πόλης. Σε εκκρεμότητα ωστόσο παραμένει η αδειοδότηση έργων εκσυγχρονισμού στο σύνολο των παιδικών χαρών του δήμου Χανίων που ανέρχονται σε περίπου εβδομήντα.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News