Τελευταίο αντίο σήμερα στον Κάρολο Καμπελόπουλο - «Έτοιμος» για το μακρινό ταξίδι

Κρήτη
Τελευταίο αντίο σήμερα στον Κάρολο Καμπελόπουλο - «Έτοιμος» για το μακρινό ταξίδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονιστικός και αποκαλυπτικός στην τελευταία του συνέντευξη στην ΚΡΗΤΗ TV ο Κάρολος Καμπελόπουλος

Θλίψη στην κοινωνία των Χανίων έχει σκορπίσει η είδηση θανάτου του κοσμοπολίτη Κάρολου Καμπελόπουλου, μετά από νοσηλεία για χρόνια αναπνευστικά προβλήματα σε ηλικία 86 ετών.

Η νεκρώσιμη ακολουθία για τον εκλιπόντα που έσβησε την Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου, τελέστηκε σήμερα Κυριακή, στη 1 το μεσημέρι, από τον Άγιο Νικόλαο Σπλάντζιας, ενώ η σορός ήταν στην εκκλησία από τις 12 το μεσημέρι.

Η ταφή του έγινε στο νεκροταφείο του Αγίου Λουκά στα Χανιά.

Γλύπτης, χαράκτης, ζωγράφος, κοσμοπολίτης ο Κάρολος Καμπελόπουλος έγινε ευρέως γνωστός μέσα από την κομμωτική τέχνη του, ως κομμωτής διασημοτήτων. Το βράδυ της Πέμπτης, σε ηλικία 86 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλευόταν με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Γύρισε όλο τον κόσμο, αλλά τα τελευταία χρόνια της ζωής του εγκαταστάθηκε στα Χανιά που τόσο αγάπησε. Εκεί δημιούργησε ένα πολυχώρο σε ένα αναπαλαιωμένο ενετικό κτίσμα στην Χατζημιχάλη Νταλιάνη, το «Μοναστήρι του Καρόλου».

Εκεί τον είχε συναντήσει πριν ένα χρόνο η Βίκυ Παπαδογιαννάκη στην οποία μίλησε για τη ζωή και τη δουλειά του στο Παρίσι.

Από τα ταλαντούχα χέρια του πέρασαν διασημότητες όπως η Μαρία Κάλλας, η Μπριζίτ Μπαρντό, η Κατρίν Ντενέβ, η Αν Κίσινγκερ ενώ μέσα από αυτές γνώρισε προσωπικότητες που ελάχιστοι μπορούσαν: τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον Χένρυ Κίσινγκερ κ.ά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News