Μέχρι τέλος του χρόνου η λειτουργία σε τμήματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων

Χανιά
Μέχρι τέλος του χρόνου η λειτουργία σε τμήματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματοδοτείται η ανάδειξη της Αρχαίας Λισσού

Τρία τμήματα του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων αναμένεται να ολοκληρωθούν και να τεθούν σε λειτουργία μέχρι το τέλος του έτους.

Πρόκειται για το αμφιθέατρο, την αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και το τμήμα εισιτηρίων , η χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό των οποίων υπεγράφη από την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

Όπως ανακοινώθηκε το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την ολοκλήρωση του αποθηκευτικού χώρου του νέου αρχαιολογικού μουσείου Χανίων στην περιοχή της Χαλέπας. Παράλληλα εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του μουσείου.

Η μεταφορά των αρχαίων ωστόσο από το παλιό αρχαιολογικό μουσείο της οδού Χάληδων στο νέο αρχαιολογικό μουσείο στη Χαλέπα δεν αναμένεται πριν τη λήξη της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. Την ίδια στιγμή προχωρά μετά από προσπάθειες πολλών ετών η ανάδειξη της Αρχαίας Λισσού στην περιοχή του δήμου Καντάνου Σελίνου.

Για τη συστηματική ανασκαφή στην Αρχαία Απτέρα εγκρίθηκαν 30.000 ευρώ .Πρόκειται για τον 8ο σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικό χώρο της Κρήτης ο οποίος μάλιστα εμφανίζει εντυπωσιακή αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News