Τι ζητούν οι Δήμαρχοι για το ΒΟΑΚ;

Κρήτη
Τι ζητούν οι Δήμαρχοι για το ΒΟΑΚ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινή επιστολή των δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων για την κατάσταση στον Βόρειο Οδικό Άξονα

Τη λήψη μέτρων για την συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και την άρση της επικινδυνότητας σε σημεία του ίδιου δικτύου, ζητούν με κοινή τους επιστολή προς το υπουργείο Υποδομών και όλους τους συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας.

Η επιστολή που κοινοποιείται και προς τους τοπικούς βουλευτές συντάχθηκε με αφορμή την κατολίσθηση στις 2 Ιανουαρίου στο τμήμα Σταλός - Πλατανιάς του εθνικού οδικού δικτύου με αποτέλεσμα ο δρόμος να παραμένει κλειστός μέχρι και σήμερα.

Οι δήμαρχοι των Χανίων στην επιστολή τους ζητούν άμεσα τον προγραμματισμό συνάντησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να διευκρινιστεί όπως αναφέρουν ποιος φορέας έχει την ευθύνη για την τακτική συντήρηση, για την άρση της επικινδυνότητας, τη συντήρηση του οδικού δικτύου και του ηλεκτροφωτισμού και τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στο ΒΟΑΚ και ποιοι πόροι του διατίθενται προς την κατεύθυνση αυτή.

Στην ίδια επιστολή οι δήμαρχοι ζητούν την λήψη μέτρων για αποκατάσταση φθορών ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας και βελτίωση της αντιολισθηρότητας του, τον καθαρισμό πρανών και τάφρων απορροής ομβρίων, την αποκατάσταση και επέκταση του ηλεκτροφωτισμού επί του ΒΟΑΚ.

Ακόμα ζητούν αποκατάσταση και συμπλήρωση κατακόρυφής σήμανσης (πινακίδες πληροφοριακές και ρυθμιστικές που έχουν υποστεί φθορές ή λείπουν), αποκατάσταση και συμπλήρωση στηθαίων ασφαλείας, συντήρηση/βελτίωση των διαγραμμίσεων οδοστρώματος,τοποθέτηση οριοδεικτών και ανακλαστήρων οδοστρώματος σε σημεία όπου σήμερα δεν υπάρχουν και εκτέλεση φυτοτεχνικών εργασιών και κλαδοκοπής, για την τοπική βελτίωση της ορατότητας.

Από τα Χανιά όπου βρέθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναυτάκης έκανε γνωστό ότι στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται στην Κρήτη κλιμάκιο ειδικών προκειμένου να αποφανθεί για τον τρόπο και την διαδικασία αντιμετώπισης της κατολίσθησης στο συγκεκριμένο σημείο της εθνικής οδού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News