Αμφίβολο πότε θα ανοίξει η εθνική οδός Χανίων - Κισσάμου

Χανιά
Αμφίβολο πότε θα ανοίξει η εθνική οδός Χανίων - Κισσάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Υπουργείο Υποδομών η αρμοδιότητα

Κλειστή θα παραμείνει όπως όλα δείχνουν και την επόμενη εβδομάδα η εθνική οδός Χανίων Κισάμου από τον Γαλατά μέχρι τον κόμβο Πλατανιά λόγω της μεγάλης κατολίσθησης στο ύψος του Σταλού

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρέπεμψε την απόφαση στο Υπουργείο Υποδομών που έχει και την αρμοδιότητα του ΒΟΑΚ, επισημαίνοντας ότι αναμένεται νέο κλιμάκιο εξειδικευμένων επιστημόνων που θα ελέγξει την επικινδυνότητα στο σημείο και θα κρίνει αν είναι ασφαλής η απόφαση για άνοιγμα του δρόμου.

Αμφίβολο είναι σύμφωνα με όσα είπε σήμερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αν το κλιμάκιο γεωλόγων και μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών γνωμοδοτήσει υπέρ της άρσης της απαγόρευσης. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την εκτίμηση των μηχανικών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, η απομάκρυνση των φερτών υλικών από το οδόστρωμα, πιθανόν να οδηγήσει σε μια νέα πιο εκτεταμένη κατολίσθηση.

Η απόφαση για κλείσιμο της εθνικής οδού ελήφθη μια ημέρα μετά την κατολίσθηση στο ύψος του Σταλού που προκλήθηκε από έντονα καιρικά φαινόμενα και είναι σε ισχύ από τον προηγούμενο Σάββατο 5 Ιανουαρίου.

Για την παράταση στην απαγόρευση της κυκλοφορίας στο ΒΟΑΚ από Γαλατά μέχρι Πλατανιά, η ΝΟΔΕ Χανίων της Νέας Δημορατίας αλλά και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης επιρρίπτουν ευθύνες την περιφερειακή αρχή επισημαίνοντας ότι καθυστερεί να παρέμβει ουσιαστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News