Στα σκαριά οκτώ νέα σχολεία στην επόμενη τριετία στα Χανιά

Χανιά
Στα σκαριά οκτώ νέα σχολεία στην επόμενη τριετία στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο μεγάλο βήμα για την κατασκευή 8 νέων σχολικών μονάδων στα Χανιά μέσω ΣΔΙΤ έγινε, αφού δημοσιεύθηκε η πρόσκληση του διεθνούς διαγωνισμού εκδήλωσης ενδιαφέροντος από αναδόχους

Να έχουν τα Χανιά μέσα σε τρία χρόνια οκτώ νέες σχολικές μονάδες φιλοδοξεί ο δήμος Χανίων που δρομολογεί την κατασκευή του μεγαλόπνοου έργου, του πρώτου στην Κρήτη με τη μέθοδο της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

«Ήδη δημοσιεύτηκε η διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού και μέχρι τον προσεχή Μάιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής υποψηφίων αναδόχων», τόνισε ο δήμαρχος Χανίων.

Ο δήμος Χανίων είναι ο πρώτος δήμος πανελλαδικά  που προκηρύσσει ως αναθέτουσα αρχή έργο ΣΔΙΤ. Οι οκτώ νέες σχολικές μονάδες προϋπολογισμού σαράντα εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να λύσουν οριστικά το πρόβλημα σχολικής στέγης ,αναβαθμίζοντας ουσιαστικά και σε σύντομο χρόνο τις συνθήκες φοίτησης χιλιάδων μαθητών.

«Το έργο εγκρίθηκε από την διυπουργική επιτροπή το 2014. Το συνολικό πακέτο εκτός από τα οκτώ σχολεία, περιλαμβάνει και την ανάπλαση του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών», τονίζει ο κ. Βάμβουκας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους έως τις 20 Φεβρουαρίου. Οι φάκελοι θα εξεταστούν από επιτροπή αξιολόγησης στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη του Δήμου Χανίων και ένα στέλεχος της ειδικής γραμματείας ΣΔΙΤ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News