Εξερράγη κινητό σε τσέπη μαθητή: «Είδα το γιο μου να ουρλιάζει - Πλήρης αδιαφορία από την εταιρία»

Χανιά
Εξερράγη κινητό σε τσέπη μαθητή: «Είδα το γιο μου να ουρλιάζει - Πλήρης αδιαφορία από την εταιρία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα όσα ανέφερε η μητέρα του 15χρονου Νίκου - Συνηθισμένα λάθη που μπορεί να προκαλέσουν έκρηξη

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, όταν το κινητό ενός 15χρονου… εξερράγη στην τσέπη του!

Όπως δήλωσε η μητέρα του 15χρονου Νίκου στην εκπομπή «Μαζί σου», στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, το κινητό αγοράστηκε από γνωστό πολυκατάστημα των Χανίων.

Όλα συνέβησαν ανήμερα των Χριστουγέννων, όταν η μητέρα ενός 15χρονου μαθητή ξύπνησε το γιο της προκειμένου να πάει βόλτα με τους φίλους τους, με το κινητό του να λειτουργεί κανονικά, όπως αναφέρει η ίδια. Μερικές ώρες αργότερα, η μητέρα του τηλεφώνησε σε εκείνον, προκειμένου να τον ενημερώσει ότι το οικογενειακό τραπέζι είναι έτοιμο.

Ο μαθητής διένυσε μία απόσταση πέντε λεπτών, από το κατάστημα στο οποίο βρισκόταν μέχρι το σπίτι του και ενώ βρισκόταν ελάχιστα μέτρα μακριά από την πόρτα του σπιτιού του ένιωσε να βγαίνουν καπνοί από την τσέπη του μπουφάν του. Ο 15χρονος αντιλήφθηκε ότι το εξωτερικό μέρος της τσέπης του μπουφάν έχει αρπάξει φωτιά, ενώ μάλιστα, μέρος από το κινητό είχε λιώσει και είχε κολλήσει στην τσέπη του!

Ο ανήλικος, σύμφωνα με τη μητέρα του άρχισε να ουρλιάζει. Μάλιστα η ίδια, η οποία και άκουσε τις φωνές του, βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού τους και είδε το γιο της να βγάζει το μπουφάν του, να το πετάει στον αέρα - προκειμένου απομακρύνει από πάνω του το φλεγόμενο κινητό - και έπειτα να τρέπεται σε φυγή, ώστε να μην τραυματιστεί, καθώς το κινητό εξερράγη ενώ βρισκόταν στον αέρα!

Βέβαια, η περιπέτεια του μαθητή δεν τελείωσε εκεί, αφού, πάνω στον πανικό του, ο 15χρονος χτύπησε στον τοίχο, τραυματίζοντας το πρόσωπο και το πόδι του. Ενώ, φόβος του ανηλίκου είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση που αγοράσει νέο κινητό και εκραγεί κατά τη διάρκεια της νύχτας…

Μάλιστα, ο 15χρονος Νίκος, μέσα στην τσέπη του μπουφάν είχε και τρία χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία του είχαν δώσει οι παππούδες του ως «καλή χέρα», για τα Χριστούγεννα και τα οποία - όπως είναι φυσικό - έγιναν στάχτη.

Σύμφωνα με τη μητέρα του 15χρονου, ο ανήλικος είχε χρησιμοποιήσει μόλις δύο - περίπου - ώρες το κινητό του τηλέφωνο, ενώ ολόκληρο το βράδυ, το κινητό ήταν κλειστό, με την ανησυχία της μητέρας του να είναι έκδηλη, καθώς αναρωτάται τι θα συνέβαινε εάν το κινητό βρισκόταν στο κομοδίνο του, καθώς η έκρηξη θα μπορούσε να είχε συμβεί δίπλα στο κεφάλι του…

Πάντως, όπως αναφέρει η ίδια, την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, μετέβη στο κατάστημα από όπου και είχε αγοράσει το κινητό, με τους υπαλλήλους να της αναφέρουν ότι… δεν είναι δική τους δουλειά.

Το κινητό παρέλαβε τεχνικός της εταιρίας κατασκευής του κινητού τηλεφώνου, με τη μητέρα του 15χρονου μάλιστα να αναφέρει ότι είχε μαζί της και το μπουφάν του ανηλίκου, προκειμένου να του αποδείξει ότι το κινητό δεν έπεσε στο έδαφος και άρπαξε, έτσι, φωτιά.

Αξίζει να τονιστεί ότι, όπως ανέφερε η μητέρα του 15χρονου, η εταιρία κατασκευής του κινητού τηλεφώνου δεν γνωρίζει τον ακριβή λόγο που σημειώθηκε η έκρηξη, αρνούμενη, πάντως, τη δική της ευθύνη. Όπως την ενημέρωσαν, αφότου το κινητό τηλέφωνο εξετάστηκε στην Αγγλία, «η έκρηξη προκλήθηκε είτε από τριβή είτε από πίεση είτε λόγω άλλης αιτίας».

Μάλιστα, η μητέρα του 15χρονου Νίκου, αναφέρει στην τηλεοπτική εκπομπή ότι θα προβεί σε μήνυση κατά της εταιρίας κατασκευής του κινητού τηλεφώνου, καθώς - όπως την ενημέρωσαν από την εταιρία κατασκευής - δεν μπορούν να προχωρήσουν σε αντικατάσταση του τηλεφώνου, ενώ σύμφωνα με την ίδια, για το συγκεκριμένο ζήτημα, υπήρξε πλήρης αδιαφορία από την πλευρά της εταιρίας.

Αντίθετη, βέβαια, ήταν η αντιμετώπιση του περιστατικού από το κατάστημα από το οποίο αγοράστηκε το κινητό τηλέφωνο, από όπου και της έδωσαν μέρος του ποσού αγορά του τηλεφώνου.

Πόσο πιθανό είναι να… εκραγεί ένα κινητό;

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Εταιρίας Υπηρεσιών Ασφαλείας Διαδικτύου και Ανάκτησης Δεδομένων, κ. Παναγιώτης Πιερρός, η έκρηξη - πιθανότατα - οφείλεται στις μπαταρίες λιθίου τις οποίες διαθέτουν τα κινητά τηλέφωνα.

Πάντως, όπως σχολίασε στην τηλεοπτική εκπομπή, περισσότερο κίνδυνο διατρέχουν τα νεότερα κινητά τηλέφωνα, καθώς οι μπαταρίες είναι μικρές.

Τα λάθη που μπορεί να οδηγήσουν σε έκρηξη:

Σύμφωνα με τον ίδιο τα λάθη που κάνουν οι χρήστες των κινητών τηλεφώνων και τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε έκρηξη είναι τα εξής:

  • Αφήνουμε το κινητό πλησίον ζεστών σημείων
  • Όταν φορτίζουμε το κινητό μιλάμε στο τηλέφωνο
  • Έχουμε το κινητό σε απευθείας επαφή με το δέρμα μας

Πάντως, αναφορικά με την περίπτωση του 15χρονου Νίκου, ο κ. Πιερρός αναφέρει ότι, είτε υπήρχε κάποιο πρόβλημα από την εταιρία κατασκευής του κινητού, είτε το κινητό είχε πιεστεί.

Ενώ, έκρηξη κινητού μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ιός.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News