Χανιά

Βράχος έπεσε στο δρόμο - «Boμβαρδισμένο» τοπίο το οδικό δίκτυο

Νέα κατολίσθηση σημειώθηκε στα Χανιά και συγκεκριμένα στον Πλατανιά

Μετά την κατολίσθηση στο ύψος του Σταλού Χανίων ,νέο πρόβλημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου σε περιοχή του δήμου Πλατανιά. Η κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή ανάμεσα στην πάνω Κεφάλα προς Πλατανέ. Ευτυχώς δεν αποφεύχθηκαν δυσάρεστα απρόοπτα καθώς ένας τεράστιος βράχος έπεσε στο οδικό δίκτυο αλλά εκείνη τη στιγμή δεν περνούσε αυτοκίνητο από το σημείο.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο neakriti.gr ο αντιδήμαρχος Πλατανιά και υπεύθυνος της δημοτικής ενότητας Βουκολιών Γιώργος Καλϊτζάκης: «έπεσε ένας τεράστιος βράχος σε μέγεθος αυτοκινήτου στο δρόμο. Τα μηχανήματα δούλεψαν για δύο ώρες και απομάκρυναν το βράχο. Οι οδηγοί όμως πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς υπάρχουν μικρότερες κατολισθήσεις και λάσπη στο οδόστρωμα».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τα μηχανήματα δεν μπορούν να απομακρύνουν το μεγάλο όγκο λάσπης καθώς αμέσως μετά πέφτουν ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες υλικών στο οδόστρωμα δημιουργώντας προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για δεύτερη κατολίσθηση καθώς κλειστή παραμένει η εθνική οδός από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατανιά μέχρι τον κόμβο του Γαλατά. Η κυκλοφορία εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό και επί ποδός η αστυνομία για να μην υπάρξουν προβλήματα.

«Βομβαρδισμένο» τοπίο οι δρόμοι

Στην περιοχή Κουλουκουθιανά των Χανίων και συγκεκριμένα σε παραποτάμιο δρόμο η άσφαλτος υποχώρησε και η περιοχή θυμίζει «βομβαρδισμένο» τοπίο.

Στο σημείο δεν είχε γίνει ακόμα μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου αποκατάσταση αλλά θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις.

Mεγάλα εμπόδια προέκυψαν τις προηγούμενες μέρες και στα Νεριανά όπου όμως μετά την παρέμβαση των μηχανημάτων πολλά σημεία αποκαταστάθηκαν.

«Απολαύστε τον Ομαλό με σύνεση και προσοχή»

Μεγάλη προσοχή απαιτείται και από τους εκδρομείς που αποφασίζουν να απολαύσουν το χιονισμένο τοπίο του Ομαλού. Η εικόνα είναι ειδυλλιακή και το τοπίο παραμυθένιο αλλά επειδή η χιονόπτωση εντείνεται οι μετακινήσεις θα γίνουν πιο δύσκολες. Επίσης τεράστια είναι τα προβλήματα στους αγροτικούς δρόμους αλλά θα αποκατασταθούν σε βάθος χρόνου γιατί τα μηχανήματα εργάζονται με δυσκολία εν μέσω κακοκαιρίας.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης: «ο δρόμος για Ομαλό είναι χιονισμένος και επιχειρούν τα γκρέιντερ από το ύψος Λάκκων μέχρι το Οροπέδιο και απαιτούνται αλυσίδες για τα αυτοκίνητα που κινούνται προς το σημείο. Η περιοχή είναι ειδυλλιακή αλλά καλό για τους επισκέπτες μέχρι τη δύση του ηλίου να αποφασίσουν αν θα φύγουν και να μην κυκλοφορούν γιατί αναμένεται χιονόπτωση. Το βράδυ τα μηχανήματα κινούνται με δυσκολία και σε περίπτωση εγκλωβισμού επισκεπτών θα είναι δύσκολο να εντοπιστούν και να απεγκλωβιστούν».

(φωτογραφία αρχείου) 

 

Σχόλια