Χανιά

Κλειστό τμήμα της εθνικής οδού - Πως διεξάγεται η κίνηση

Προσοχή απαιτείται μετά την κατολίσθηση στο Σταλό Χανίων

Κλειστή παραμένει η εθνική από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατανιά μέχρι τον κόμβο του Γαλατά. Η κυκλοφορία εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό και επί ποδός η αστυνομία για να μην υπάρξουν προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ολόκληρη η πλαγιά υποχώρησε και τόνοι λάσπης και βράχων βρέθηκαν στο οδόστρωμα κόβοντας στα δύο την εθνική οδό Χανίων Κισάμου στο ύψος του Σταλού. Μετά την κατολίσθηση κλιμάκια του δήμου Πλατανιά και της περιφερειακής Ενότητας Χανίων πραγματοποίησαν αυτοψία στα σημεία του οδικού δικτύου που παρουσίαζαν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς στο οδικό δίκτυο. 

Διαβάστε αναλυτικά το έγγραφο:

«Όπως είναι γνωστό στις 2-1-2019 σημειώθηκε κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ στο 8ο χιλιόμετρο Χανίων - Καστελίου στην περιοχή του Σταλού, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Το μέγεθος της κατολίσθησης είναι μεγάλο και δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την άρση των καταπτώσεων καθώς το φαινόμενο εξελίσσεται συνεχώς.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο, τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα με κίνδυνο στην ασφαλή διέλευση των οχημάτων και των απασχολούμενων για στην άρση της κατάπτωσης.

Ύστερα από τα παραπάνω προτείνουμε να προχωρήσετε στην διακοπή της κυκλοφορίας του ΒΟΑΚ από Α/Κ Γαλατά έως Α/Κ Πλατανιά και εκτροπή της κυκλοφορίας στην  Π. Ε. Οδικό Δίκτυο.

Μετά το πέρας του Σαββατοκύριακου θα επανέλθουμε με νεότερο έγγραφο μας αφού επανεκτιμηθούν οι τοπικές συνθήκες, η εξέλιξη του φαινομένου και οι μετεωρολογικές προβλέψεις.».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων καθώς και των εργασιών αποκατάστασης που πραγματοποιούνται  από εκτεταμένη κατολίσθηση και την εξασφάλιση των ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών στο οδικό δίκτυο, θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Συγκεκριμένα, από αύριο (05.01.2019) και ώρα 07.00, έως την Δευτέρα (07.01.2019) και ώρα 07.00, από την χιλιομετρική θέση 5,6 (ανισόπεδος κόμβος Γαλατά) έως την χιλιομετρική θέση 12,3 (ανισόπεδος κόμβος Πλατανιά) της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων – Κισσάμου (περιοχή Δημοτικού Διαμερίσματος Σταλού) θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται - διεξάγεται από τους ανισόπεδους κόμβους Γαλατά και Πλατανιά του Παλαιού Εθνικού Οδικού Δικτύου Χανίων - Κισσάμου.

Για την διακοπή κυκλοφορίας στην περιοχή Σταλού Χανίων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης επισημαίνει: "Την ίδια στιγμή που ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σπίρτζης διατυμπανίζει ότι ο ΒΟΑΚ είναι έργο πνοής για τη Κρήτη και οι υποδομές του νησιού αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης,  οι κάτοικοι έρχονται διαρκώς αντιμέτωποι με προβλήματα: προχτές μιλούσαμε για την καθίζηση του υπό κατασκευή δρόμου Ηράκλειο – Μεσαρά  και σήμερα για την διακοπή κυκλοφορίας στην περιοχή του Σταλού λόγω κατολίσθησης από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η ανικανότητα, ανευθυνότητα και αδιαφορία αυτής της κυβέρνησης.

Συνεπώς, καλούμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη να μας απαντήσει αν σκοπεύει να αντιδράσει και να λάβει μέτρα σε όλα όσα ταλαιπωρούν τους κατοίκους της Κρήτης ή μήπως δεν θέλει να στενοχωρήσει τους νέους του φίλους;".

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια