Χανιά

Κλείνει ο ΒΟΑΚ στο ύψος του Σταλού, μετά τη μεγάλη κατολίσθηση

Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία το Σαββατοκύριακο;

Εκ περιτροπής θα γίνεται μέσα στο Σαββατοκύριακο η κυκλοφορία επί του ΒΟΑΚ και συγκεκριμένα στην εθνική οδό Χανίων – Κισάμου, όπως επιβεβαιώνει στο neakriti.gr ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

Συγκεκριμένα, η εκτροπή θα γίνεται από τον κόμβο Πλατανιά στον κόμβο Ταυρωνίτη προκειμένου να διευκολυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διέλευση των οχημάτων, αλλά και μην κινδυνεύσει κανείς μετά τη σοβαρή κατολίσθηση λόγω της κακοκαιρίας.

Όπως επισημαίνεται και στο έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, επειδή αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα, θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας του ΒΟΑΚ από τον κόμβο Γαλατά έως και τον κόμβο Πλατανιά.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βουλγαράκης, αυτό θα ισχύει το Σαββατοκύριακο και έως ότου γίνει αυτοψία, ώστε να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος.

Διαβάστε αναλυτικά το έγγραφο:

«Όπως είναι γνωστό στις 2-1-2019 σημειώθηκε κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ στο 8ο χιλιόμετρο Χανίων - Καστελίου στην περιοχή του Σταλού, λόγω των έντονων  βροχοπτώσεων. Το μέγεθος της κατολίσθησης είναι μεγάλο και δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την άρση των καταπτώσεων καθώς το φαινόμενο εξελίσσεται συνεχώς.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο, τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα με κίνδυνο στην ασφαλή διέλευση των οχημάτων και των απασχολούμενων για στην άρση της κατάπτωσης.

Ύστερα από τα παραπάνω προτείνουμε να προχωρήσετε στην διακοπή της κυκλοφορίας του ΒΟΑΚ από Α/Κ Γαλατά έως Α/Κ Πλατανιά και εκτροπή της κυκλοφορίας στην  Π. Ε. Οδικό Δίκτυο.

Μετά το πέρας του Σαββατοκύριακου θα επανέλθουμε με νεότερο έγγραφο μας αφού επανεκτιμηθούν οι τοπικές συνθήκες, η εξέλιξη του φαινομένου και οι μετεωρολογικές προβλέψεις.».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων καθώς και των εργασιών αποκατάστασης που πραγματοποιούνται  από εκτεταμένη κατολίσθηση και την εξασφάλιση των ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών στο οδικό δίκτυο, θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Συγκεκριμένα, από αύριο (05.01.2019) και ώρα 07.00, έως την Δευτέρα (07.01.2019) και ώρα 07.00, από την χιλιομετρική θέση 5,6 (ανισόπεδος κόμβος Γαλατά) έως την χιλιομετρική θέση 12,3 (ανισόπεδος κόμβος Πλατανιά) της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων – Κισσάμου (περιοχή Δημοτικού Διαμερίσματος Σταλού) θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται - διεξάγεται από τους ανισόπεδους κόμβους Γαλατά και Πλατανιά του Παλαιού Εθνικού Οδικού Δικτύου Χανίων - Κισσάμου.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια