Προφυλακιστέοι 11 κατηγορούμενοι για διακίνηση κοκαΐνης στην Κρήτη

Χανιά
Προφυλακιστέοι 11 κατηγορούμενοι για διακίνηση κοκαΐνης στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 13 άτομα προσήχθησαν στις Δικαστικές Αρχές

Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί στις 29 Δεκεμβρίου 2018 για υπόθεση που αφορά διακίνηση κοκαΐνης στα Χανιά. 

Συγκεκριμένα, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα Χανίων, 11 άτομα ηλικίας από 21 έως και 66 ετών κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ δύο άτομα ηλικίας 47 και 44 ετών αφέθηκαν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους.

Το κατώφλι της ανακρίτριας Χανίων πέρασαν σταδιακά από χθες το πρωί ως αργά το βράδυ οι εννέα από τους δεκατρείς συλληφθέντες για την υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης στα Χανιά, που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά από μια καλά συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, της ΟΠΚΕ και του ΤΑΕ.

Ως αργά χθες το απόγευμα είχε ολοκληρωθεί η απολογία τριών ατόμων, μίας γυναίκας και δύο ανδρών, οι οποίοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Τέσσερις από τους συλληφθέντες προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους την περασμένη Δευτέρα, ενώ η διαδικασία βρισκόταν μέχρι αργά σε πλήρη εξέλιξη. Ενδεικτικό της βαρύτητας της υπόθεσης είναι ότι οι φάκελοι με τις δικογραφίες των κατηγορουμένων μεταφέρθηκαν στο γραφείο της ανακρίτριας Χανίων μέσα σε κούτες.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές των Χανίων οδηγήθηκαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης και άλλων ουσιών μετά από πληροφορίες και μετά από πολύμηνες έρευνες οι οποίες κορυφώθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη, όταν και έγιναν οι πρώτες συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 21χρονος αλλοδαπός και 12 άτομα ελληνικής καταγωγής: μία 62χρονη και έντεκα άντρες ηλικίας 66, 47, 36, 65, 61, 62, 50, 32, 41, 23 και 44 ετών, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα κοκαΐνης.

Η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας άρχισε από το σπίτι του 66χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 115 γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα κάνναβης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές, το χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην καβάντζα της πατρικής οικείας του 66χρονου, όπου βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 255 γραμμάρια κοκαΐνης, ηλεκτρονική ζυγαριά και το χρηματικό ποσό των 19.000 ευρώ. Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 66χρονος με τον 47χρονο και τον 41χρονο διέθεταν και διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε χρήστες του νομού.

Όμως, οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων δε σταμάτησαν εκεί. Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των 47χρονου, 65χρονου, 61χρονου, 62χρονου, 44χρονου και 41χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 150 γραμμάρια ελαίου κάνναβης (χασισέλαιο), 50 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, το χρηματικό ποσό των 9.690 ευρώ, ένα περίστροφο, ένα πιστόλι, φυσίγγια και δύο κυνηγετικά όπλα.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News