Χανιά

Ένα μεγάλο εορταστικό τραπέζι σε ένα αλλιώτικο ζεστό σπιτικό

Χριστούγεννα με ευχές και χαμόγελα στο Γηροκομείο Χανίων

Στο δεύτερο σπίτι τους, το δημοτικό γηροκομείο Χανίων έκαναν Χριστούγεννα οι τρόφιμοι του ιδρύματος εκφράζοντας τη χαρά τους για το γεγονός ότι περνούν τα γηρατειά τους σε έναν χώρο ανθρώπινο και αξιοπρεπή.

Τα παιδιά πολλών ηλικιωμένων βρέθηκαν σήμερα στο Δημοτικό Γηροκομείο για να καθίσουν στο γιορτινό τραπέζι μαζί με τους γονείς τους. Δεν έλειψε η συγκίνηση αλλά και τα παράπονα για την έλλειψη προσωπικού που καθιστά δύσκολη τη λειτουργία του ιδρύματος.

Η κ. Μαρία είναι από τις περιπτώσεις τροφίμων που επέλεξαν μόνοι τους να περάσουν τα γηρατειά τους σε ίδρυμα. Ανήμερα των Χριστουγέννων έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ελεύθερη και όχι έγκλειστη, εξηγώντας πως η ζωή στο δημοτικό γηροκομείο Χανίων μπορεί να είναι πληρέστερη απ' ότι στο σπίτι της ή στο σπίτι των παιδιών της.

Είναι η ψυχή του δημοτικού γηροκομείου Χανίων. Γελαστή και ευδιάθετη, περνά δημιουργικά το χρόνο της κοντά σε πιο ηλικιωμένους τροφίμους και αποδεικνύει πως η νεότητα βρίσκεται στο μυαλό και την καρδιά.

Ενενήντα δύο ετών ο κ. Μανόλης κάθεται στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι του δημοτικού γηροκομείου μαζί με τον πρόεδρο του ιδρύματος και άλλους τροφίμους. Έχει μόλις συναντήσει τα παιδιά και τα εγγόνια του που βρέθηκαν σήμερα κοντά του λόγο της ημέρας. Μιλά με σοφία στέλνοντας τις ευχές του στον κόσμο.


Πολλοί από τους ηλικιωμένους έκαναν Χριστούγεννα στα σπίτια των παιδιών τους. Άλλοι παρέμειναν αλλά είχαν τη χαρά και την ικανοποίηση να δεχτούν επίσκεψη από τα αγαπημένα τους πρόσωπα που δε μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους.

Κοντά στους τροφίμους όπως κάθε μέρα βρέθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων Γιώργος Κουκλάκης .Εξάλλου για τον ίδιο είναι το δεύτερο σπίτι του και οι ηλικιωμένοι οι δικοί του άνθρωποι.

Να σκύψει η πολιτεία πάνω από τα προβλήματα του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων ζήτησε και σήμερα ο κ. Κουκλάκης επαναλαμβάνοντας πως το ίδρυμα λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο του λιγοστού προσωπικού.

Σχόλια