Η πατρίδα «καλεί» τους Κρητικούς γεννηθέντες το 2000

Χανιά
Η πατρίδα «καλεί» τους Κρητικούς γεννηθέντες το 2000

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με την 2019 A΄/ΕΣΣΟ - Αφορά τα Χανιά και το Ρέθυμνο

Τους νέους Κρητικούς που είναι γραμμένοι στα μητρώα αρρένων των Δήμων Χανίων και Ρεθύμνου καλεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) και το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Πρόκειται για τους νέους, οι οποίοι έχουν γεννηθεί το 2000, καθώς επίσης και για νέους από όλους τους Νομούς της Ελλάδας που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τετάρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ - ΓΕΣ:

«1. Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2019 Α΄/ΕΣΣΟ, από 4 έως 8 Φεβρουαρίου 2019 (ενώ την 28, 29 και 30 Ιανουαρίου 2019 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας), όπως παρακάτω:

α. Οι στρατεύσιμοι κλάσης 2021 (έτος γέννησης 2000) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής (μόνο των δήμων αρμοδιότητας της ΣΥ Πειραιά καθώς και της ΣΥ Αθήνας με επώνυμο που αρχίζει από Α έως και Λ), Γρεβενών, Δράμας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης (με επώνυμο που αρχίζει από Α έως και Λ), Καστοριάς, Κοζάνης, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου, Μεσσηνίας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Ροδόπης (μόνο των Δήμων Ιάσμου, Μαρωνείας-Σαπών και Αρριανών), Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας και Χανίων.

β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1996 έως και 2020 (έτη γέννησης 1975 έως και 1999), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τετάρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου 2018 έως 31 Οκτωβρίου 2018.

γ. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της παραγράφου 1β της παρούσας που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2018 έως 31 Δεκεμβρίου 2018.

  1. Περισσότερες πληροφορίες για τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), τις ακριβείς ημερομηνίες και τις υποχρεώσεις αυτών που καλούνται για κατάταξη, παρέχονται από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες.
  2. Οι καλούμενοι κατά την κατάταξή τους να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, το Σημείωμα Κατάταξης, το Ατομικό Βιβλιάριο Νοσηλείας τους, αποδεικτικό του Αριθμού Φορολογικού τους Μητρώου (ΑΦΜ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθώς και ακτινογραφία θώρακος, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού, από οποιοδήποτε στρατιωτικό ή κρατικό νοσοκομείο.»
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News