Χανιά

Σε γιορτινούς ρυθμούς τα Χανιά - Πλημμύρισε από κόσμο το κέντρο

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων κινήθηκε η αγορά των Χανίων με μικρούς και μεγάλους να κατακλύζουν το κέντρο απολαμβάνοντας το γιορτινό κλίμα

Ο καλός καιρός ευνόησε όλους όσοι θέλησαν να απολαύσουν τη βόλτα τους ή να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους μιας και τα εμπορικά καταστήματα ήταν ανοιχτά από τις έντεκα το πρωί ως τις επτά  το απόγευμα.

Η καρδιά της πόλης χτυπούσε στον πεζόδρομο της Μουσούρων όπου ξεχωριστό χρώμα έδωσαν οι υπαίθριες εκθέσεις παλαιάς μοτοσικλέτας και παλαιών αυτοκινήτων που οργανώθηκαν με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Χανίων και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ΚΥΤΤΑΡΟΥ Χαλέπας.

«Μέρες αγάπης και αλληλεγγύης είναι οι μέρες που διανύουμε και ο σύλλογος μας κάθε χρόνο ευαισθητοποιείται συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης για ιδρύματα και κοινωνικές δομές της πόλης μας. Φέτος τα τρόφιμα που προσφέρουν οι πολίτες αποφασίσαμε να δοθούν στο Κύτταρο» τόνισε ο κ. Ευάγγελος Κακούρης πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης.

Ίδιο σκοπό αλλά με αποδέκτες τις οικογένειες που ενισχύονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Χανίων, είχε και η έκθεση της Λέσχης Φίλων Παλαιάς Μοτοσικλέτας Χανίων. Όπως είπε το μέλος της Λέσχης κ. Παναγιώτης Τσουρουνάκης «ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και πέρασε από την οδό Μουσούρων όχι μόνο για να χαρεί το κλίμα της ημέρας αλλά και για να ενισχύσει τη φιλανθρωπική μας δράση».

Στην υπαίθρια έκθεση παλαιάς μοτοσικλέτας οι περαστικοί είχαν την ευκαιρία θα θαυμάσουν δίτροχες και τετράτροχες καλλονές από τη δεκαετία του 1940 μέχρι τη δεκαετία του 1980. Εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν και η έκθεση παλαιών αυτοκινήτων.

Τα βλέμματα όλων κέρδισε ένα μικρό εντυπωσιακό bmw στα χρώματα του Αϊ Βασίλη κατασκευής του 1955 . Αυτοκίνητο αντίκα,  250 κυβικών, άριστα συντηρημένο , ένα  από τα μόλις τέσσερα που κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα.

Ο ιδιοκτήτης του κ. Νίκος Χαβρεδάκης, μέλος του Συλλόγου Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης, εξήγησε ότι λόγω των ημερών και για τις ανάγκες του Santa Run παρήγγειλε για φέτος ειδικό σκουφάκι   που τοποθετήθηκε στην οροφή του ΙΧ!

Μουσική, γιορτινά δρώμενα και χαρούμενα παιδικά πρόσωπα συνέθεταν το σκηνικό στους εμπορικούς δρόμους και κυρίως στους πεζόδρομους γύρω από τη Δημοτική Αγορά. Στην Πλατεία της Αγοράς  τον χριστουγεννιάτικο τόνο έδιναν κρητικά και ποντιακά συγκροτήματα, οι παραδοσιακοί καστανάδες και πλανόδιοι πωλητές γλυκισμάτων. Βόλτα στο κέντρο με το χριστουγεννιάτικο τρενάκι του δήμου απόλαυσαν μικρά και μεγάλα παιδιά.

Αύριο παραμονή Χριστουγέννων τα εμπορικά καταστήματα στα Χανιά θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ. Μουσικά δρώμενα οργανώνουν οι καταστηματάρχες της εστίασης με σκοπό να στήσουν όπως κάθε χρόνο ένα μεγάλο υπαίθριο γλέντι στους κεντρικούς δρόμους. 

Σχόλια