«Λείπουν» καθηγητές στο μοναδικό τμήμα ναυτιλίας σε ΕΠΑΛ στην Κρήτη

Χανιά
«Λείπουν» καθηγητές στο μοναδικό τμήμα ναυτιλίας σε ΕΠΑΛ στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς - Δεν έχουν διδαχτεί ούτε ώρα από τα μαθήματα του τομέα τους

Άπιαστο όνειρο παραμένει για τους μαθητές του Τμήματος Ναυτιλίας του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων η διδασκαλία των μαθημάτων της ειδικότητας που έχουν επιλέξει με τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους να είναι αβέβαιος.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα δεν έχουν διδαχτεί ούτε μια ώρα από τα εξεταζόμενα μαθήματα του τομέα τους.

«Είναι το μοναδικό τμήμα ναυτιλίας σε όλη την Κρήτη και παρόλα αυτά δεν έχει καθηγητές. Απαιτούμε να γίνει τοπική προκήρυξη προκειμένου να προσληφθούν καθηγητές σε όλους τους τομείς γιατί δεν είναι μόνο η ναυτιλία είναι η γεωπονική και τα παιδιά μας να έχουν μια ισότιμη αντιμετώπιση…», αναφέρει ο Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Δήμου Χανίων, Γρηγόρης Γκουλούσης.

Μαθητές που ταξιδεύουν από απομακρυσμένα χωριά των Χανίων και από άλλες περιοχές της Κρήτης έχοντας επιλέξει τον τομέα της Ναυτιλίας βρίσκονται για πάνω από τρεις μήνες στον αέρα χάνοντας πολύτιμες ώρες που είναι πρακτικά αδύνατο να αναπληρωθούν.

 «Ζούμε δύσκολες εποχές. Φορολογούνται οι γονείς μας, εγώ εσύ, όλοι για ένα αγαθό την δωρεάν παιδεία που δε μας παρέχεται. Εγώ έρχομαι από τον Αλίκαμπο Αποκορώνου τόσα χιλιόμετρα για τρεις ώρες», τονίζει ο Νίκος Φασαράκης, μαθητής του ΕΠΑΛ Χανίων

«Το πρόβλημα είναι γιατί δεν έχει γίνει κανένας διορισμός από το 2008. Τα κενά αυτά υπάρχουν εδώ και δέκα χρόνια .Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι 17 μαθήματα ειδικότητας δεν έχουν βιβλία. Άρα μιλάμε για 32 κενά πλοιάρχων, 5 ώρες μηχανικών, 23 ώρες γεωπονίας, 18 ώρες αγγλικών. Αυτό σημαίνει ότι κανένας μαθητής δεν έχει κάνει μάθημα επιλογής μέχρι τώρα. Άρα δεν ξέρει τι να επιλέξει του χρόνου», τονίζει ο αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Χανίων, κ. Φώτης Μπιχάκης.

Καθηγητές και μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ με την υποστήριξη της Ένωσης Γονέων Χανίων πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και απέκλεισαν συμβολικά το σχολείο προειδοποιώντας με δυναμικότερες κινητοποιήσεις αν και μετά τις γιορτές το σχολείο παραμείνει υποστελεχωμένο. 

«Σήμερα πήραν δέσμευση ότι εντός των εορτών θα λυθεί το θέμα θα γίνει τοπική προκήρυξη και θα ξεκινήσουν κανονικά τα σχολεία. Α δε συμβεί αυτό ο σκοπός μας είναι να κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά», τονίζει ο κ. Γρ. Γκουλούσης, Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Δήμου Χανίων.

Με τη νέα χρονιά η σχολική κοινότητα του 1ου ΕΠΑΛ θα επανακαθορίσει τη στάση της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News