Είχε 10 δάνεια και «μπήκε» εγγυήτρια στο δάνειο του γιου της - Χρωστούσε πάνω από… μισό εκ. ευρώ

Χανιά
Είχε 10 δάνεια και «μπήκε» εγγυήτρια στο δάνειο του γιου της - Χρωστούσε πάνω από… μισό εκ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερο από 663.000 ευρώ ήταν το χρέος μιας γυναίκας

Σε… μπελάδες φαίνεται ότι έβαλε μία γυναίκα το στεγαστικό δάνειο του γιού της, αλλά και το γεγονός ότι η ίδια ήταν χρεωμένη με 10 δάνεια.

Ο λόγος για μία νοικοκυρά, ηλικίας 60 ετών, η οποία είναι μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και η οποία είχε συνολικό χρέος ύψους 431.906 ευρώ σε 10 δάνεια  και σε τρεις τράπεζες, ενώ ήταν και εγγυήτρια στο στεγαστικό δάνειο του γιού της ποσού, 230.777 ευρώ.

Η 60χρονη διαθέτει μία κατοικία 181,31 τ.μ., ενώ το εισόδημά της περιορίζεται στη σύνταξη χηρείας που λαμβάνει.

Η υπερχρεωμένη γυναίκα, πάντως, κατάφερε να διασώσει το σπίτι της, έστω προσωρινά, αλλά και να ρυθμίσει το χρέος της, καθώς της επιβλήθησαν δόσεις ύψους 100 ευρώ το μήνα.

Με την Προσωρινή Διαταγή το Ειρηνοδικείο των Χανίων όρισε ότι:

1) Δέχεται το αίτημα και χορηγεί Προσωρινή Διαταγή

2) Απαγορεύει στους πιστωτές προσωρινώς, μέχρι την έκδοση Οριστικής απόφασης, κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας της, μέχρι την συζήτηση της κυρίας αίτησης

3) Ορίζει μηνιαίες καταβολές δόσεων ποσού 100 ευρώ στο σύνολο των αναφερομένων σε αυτή την Προσωρινή Διαταγή οφειλών, κατ’ άρθρο 8  παρ.5 του ν.3869/2010, μέχρι το χρόνο συζήτησης  της υπό κρίση αίτησης της. Επίσης, το ίδιο ποσό θα πρέπει να καταβάλλει η αιτούσα μηνιαίως, για τη διάσωση της κύριας κατοικίας της. Οι καταβολές αυτές θα ξεκινήσουν δύο χρόνια μετά τη δημοσίευση της παρούσας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News