Χανιά

Καταγγέλλουν ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό

Ενώ βρισκόμαστε στα μέσα της εκπαιδευτικής χρονιάς

Στις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στα σχολεία αναφέρεται με επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων.

Η οικονομική κρίση και η έλλειψη οράματος και προγραμματισμού οδηγούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε «νέα αδιέξοδα» το δημόσιο σχολείο.

Δείτε την επιστολή

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Σας γνωρίζουμε ότι ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Μαθητών αποφάσισε να επανέλθει στο διαχρονικό αίτημα του για ίσες ευκαιρίες μάθησης σε όλα τα σχολεία.

Όλοι γνωρίζουμε, ότι η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων έχει επιδεινώσει την κατάσταση στα σχολεία και σε συνδυασμό με την έλλειψη οράματος και προγραμματισμού από όσους διαχειρίστηκαν τα κοινά και τα ζητήματα της εκπαίδευσης για δεκαετίες, έχει οδηγήσει στην αποδιάρθρωση του δημόσιου σχολείου και την απαξίωση του εκπαιδευτικού έργου.

Πλέον, αντί η Πολιτεία να επενδύει στην Παιδεία στοχεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον, εγκαταλείπει το σχολείο μειώνοντας διαρκώς τη χρηματοδότηση για τη στήριξή του. Έτσι, τα προβλήματα μεγαλώνουν (σχολική στέγη, ακατάλληλα κτίρια, ελλείψεις εκπαιδευτικών) και αυξάνουν (καταργήσεις ειδικοτήτων στην τεχνολογική-επαγγελματική εκπαίδευση, Νέο Λύκειο με εντατικοποίηση σπουδών και περισσότερα φροντιστήρια, λανθασμένη μέθοδος αξιολόγησης δασκάλων και καθηγητών), φέρνοντάς μας μπροστά σε νέα αδιέξοδα.

Για να τα ξεπεράσουμε οφείλουμε να πιέσουμε όσους παίρνουν αποφάσεις που αφορούν στο παρόν και το μέλλον των παιδιών μας να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα. Συχνά αυτά δεν απαιτούν κανένα οικονομικό κόστος, παρά μόνο οργάνωση, προγραμματισμό και σωστό σχεδιασμό και στόχευση. Το ίδιο και η περαιτέρω ανάπτυξη της αλληλεγγύης, χάρη στην οποία είναι δυνατό να βοηθηθούν όσοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες (π.χ. άνεργοι) ή αντιμετωπίζουν άλλα σοβαρά προβλήματα. Μόνο έτσι θα πιέσουμε για να δοθούν οι απαιτούμενες λύσεις και θα συμβάλλουμε πραγματικά στη βελτίωση της ζωής των παιδιών μας, επιτρέποντάς τους να αγαπήσουν την γνώση και τη μόρφωση και ταυτόχρονα να χαρούν την εφηβική ηλικία τους.

Στην τελευταία ενημέρωση που είχαμε από την Διευθύντρια και το σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας διαπιστώθηκε η έλλειψη μεγάλου αριθμού καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων. Αυτή η διαπίστωση έχει ιδιαιτέρως εξέχουσα σημασία με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο κενό ωρών παρουσιάζετε στην ειδικότητα που αποτελεί και μοναδικότητα του σχολείου μας σε όλη την Κρήτη αυτής του εμποροπλοίαρχου. Όπως μπορούμε να υποθέσουμε, προφανώς, δεν έγιναν οι απαραίτητες τοποθετήσεις με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γίνετε ποιο οξύ δεδομένου της πανελλήνιας εξέτασης του μαθήματος με ότι αυτό συνεπάγετε. Απλά πρέπει να αναλογιστούμε όλοι την απάντηση που θα δώσουμε στους μαθητές και τους γονείς από τη Σητεία εφόσον συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση.

Σήμερα προβαίνουμε σε συμβολικό αποκλεισμό του σχολείου για δύο διδακτικές ώρες ως προειδοποίηση, δίδοντας αρκετό χρόνο εν όψη εορτών προκειμένου να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες προς άμεση λύση του προβλήματος. Σε περίπτωση μη ικανοποιητικής λύσης θα αναγκαστούμε να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις με την επανέναρξη των μαθημάτων.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας ως προς το θέμα της πλήρωσης των κενών θέσεων και των συνεχών ενεργειών σας προς την αυτή κατεύθυνση, θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια