Στάση εργασίας στα σχολεία των Χανίων για τον ξυλοδαρμό του διευθυντή

Χανιά
Στάση εργασίας στα σχολεία των Χανίων για τον ξυλοδαρμό του διευθυντή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης από την ΕΛΜΕ Χανίων

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί, αύριο, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, έπειτα από απόφαση της ΕΛΜΕ Χανίων.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, όταν και θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο διευθυντή του Λυκείου Χανίων που φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από πατέρα μαθητή.

Η 3ωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ: «Καλούμε για το συνάδελφό μας Διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Χανίων και ζητάμε την τιμωρία του δράστη, ο οποίος συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον προπηλακισμό του Διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Χανίων από γονιό, παρουσία μάλιστα του μαθητή!

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το σωματείο μας θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου μας, ηθικά, νομικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά.

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις τεράστιες ελλείψεις της εκπαίδευσης σε ανθρώπινο δυναμικό, το στοίβαγμα 27 μαθητών σε κάθε τμήμα, τους μισθούς πείνας, την απαξίωση και συκοφάντηση της δουλειάς μας απ’ την πολιτεία, τη λοιδορία από τα ΜΜΕ. Όλα τα παραπάνω, μαζί με τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει στην κοινωνία οι πολιτικές των μνημονίων και των αιματηρών πλεονασμάτων για την αποπληρωμή του χρέους, λειτουργούν ως γόνιμο έδαφος και  λίπασμα που καλλιεργούν το «δικαίωμα» του προπηλακισμού απέναντι σε συναδέλφους.

Ως εκπαιδευτικοί και ως εργαζόμενοι δεν ανεχόμαστε να γίνουμε ο σάκος του μποξ που πάνω τους θα εκτονώνεται η θεσμική και κοινωνική βία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News