Χανιά

«Πράσινο φως» για Βιολογικό Καθαρισμό στην Αγία Ρουμέλη

Υπερψηφίστηκε χθες η παραχώρηση της έκτασης στην Αγία Ρουμέλη Σφακίων, στον Δήμο Σφακίων για την δημιουργία Βιολογικού Καθαρισμού

Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα του Δήμου Σφακίων, το οποίο η συγκεκριμένη δημοτική αρχή έκανε προσπάθειες για να λύσει από το 2013. Έργο απαραίτητο για την περιοχή, καθώς επηρεαζόταν αρνητικά η αγροτο-κτηνοτροφική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ωστόσο την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, με την υπερψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη μη - περικοπή των συντάξεων, πέρασε ταυτόχρονα ως άρθρο (άρθρο 82) του νόμου και η παραχώρηση στον Δήμο Σφακίων της μεγάλης έκτασης στην έξοδο του Φαραγγιού της Σαμαριάς.

Συγκεκριμένα παραχωρήθηκε χώρος στην Αγία Ρουμέλη Σφακίων, όπου και ήταν προγραμματισμένο να δημιουργηθεί ο Βιολογικός Καθαρισμός της Χώρας Σφακίων, όπως και άλλες χρήσεις, αθλητικές υποδομές κ.λπ.

Αφού μετά από αγώνα και προσπάθεια ξεκαθαρίστηκε ότι η έκταση ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, άνοιξε και ο δρόμος για την άμεση υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, το οποίο έχει τόσο ανάγκη ο τόπος.

(Φωτογραφία αρχείου)

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια