Προσωρινή αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου στο Κουμ Καπί

Χανιά
Προσωρινή αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου στο Κουμ Καπί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Χανίων

Η έβδομη μέσα σε δύο χρόνια καθίζηση στο παραλιακό μέτωπο του Κουμ Καπί θα αντιμετωπιστεί όπως και οι προηγούμενες, με εργασίες αποκατάστασης στο επίμαχο σημείο.

Τα τεχνικά συνεργεία του εργολάβου που θα κλείσουν τη νέα οπή στο οδόστρωμα, αναμένεται να πιάσουν σήμερα δουλειά και μέχρι το Σάββατο θα έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες. Από την περασμένη Τρίτη, οπότε και υποχώρησε ο δρόμος, το σημείο περιφράχτηκε και τοποθετήθηκε η απαραίτητα σήμανση ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Όπως ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, απαιτείται ακόμη χρόνος για την έγκριση των απαραίτητων μελετών και των περιβαλλοντικών όρων προκειμένου να προχωρήσει μια ουσιαστική παρέμβαση η οποία θα δίνει λύση στο φαινόμενο της διάβρωσης της ακτής. «Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Δεν είμαστε μάγοι. Τα πράγματα αυτά για να γίνουν χρειάζονται και χρήματα πέρα από τις μελέτες και τις περιβαλλοντικές άδειες. Δεν υπάρχουν θαυματοποιοί. Αλλά αυτό που παρουσιάζεται, το αντιμετωπίζουμε κάθε φορά με αποτελεσματικό τρόπο» σημείωσε.

Κάλεσε μάλιστα τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους της περιοχής να οπλιστούν με υπομονή, τονίζοντας ότι τα μεγάλα έργα όπως αυτό που απαιτείται για την περιοχή του Κουμ Καπί, απαιτούν χρόνο. Χαρακτήρισε πάντως δικαιολογημένη την ανησυχία που εκφράζουν , αναγνωρίζοντας ότι η συχνότητα των καθιζήσεων στον παραλιακό δρόμο του Κουμ Καπί, δε μπορεί παρά να προβληματίζει.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής περιλαμβάνει ανάπλαση του Κουμ Καπί με παράλληλα έργα που θα καλύπτουν τα κενά κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα, «μιλάμε για ένα σύνολο.

Ουσιαστικά όλη η περιοχή του Κουμ Καπί θα αναπλαστεί. Όλα αυτά τα μπαζωμένα θα φύγουν ,θα αντικατασταθούν. Η πρόταση που έχω κάνει στους μελετητές των στατικών είναι να μπει άμμος η οποία θα απομακρύνει τη θάλασσα κι έτσι αφ ενός θα έχουμε λιγότερα προβλήματα, αφετέρου θα ασφαλίσουμε την επένδυση».

Η νέα υποχώρηση του οδοστρώματος πάντως το πρωί της περασμένης Τρίτης, ήρθε να ενισχύσει την ανησυχία κατοίκων και επιχειρηματιών του Κουμ Καπί που τονίζουν ότι η περιοχή τους που άλλοτε έσφυζε από ζωή, έχει αφεθεί στο έλεος της τύχης της. Μάλιστα ο πρόεδρος των κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής κ. Δημήτρης Χατζηγεωργίου τόνισε ότι όλοι έχουν εξαντλήσει τα όρια της υπομονής τους και κάλεσε τους υποψηφίους δημάρχους των Χανίων να μην επισκεφθούν την περιοχή αν δεν έχουν προηγουμένως εντάξει στο πρόγραμμα τους , μέτρα για την αναβάθμιση του Κουμ Καπί.

Στο μεταξύ σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης , ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Μιχάλης Βλαχάκης τονίζει ότι η παρέμβαση η οποία έγινε επί προεδρίας του ήταν ευρεία και θωράκισε ένα μεγάλο μέρος του παραλιακού μετώπου. Όμως όπως επισημαίνει, «το εύρος των σπηλεώσεων σε συνδυασμό με την αποσάθρωση του εδάφους σαφώς και δεν μπορεί να περιμένει την εφαρμογή της Μελέτης Τσακαλάκη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News