Αποκλεισμένοι και χωρίς νερό οι κάτοικοι στην Αγία Ρουμέλη

Χανιά
Αποκλεισμένοι και χωρίς νερό οι κάτοικοι στην Αγία Ρουμέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς πρόσβαση από θάλασσα και στεριά το παραθαλάσσιο χωριό στα Σφακιά

Αποκλεισμένοι και χωρίς νερό για έκτη μέρα σήμερα είναι οι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης Σφακίων. Η υδροδότηση διακόπηκε πιθανόν από πτώση βράχου στο δίκτυο και η αποκατάσταση της ζημιάς δεν είναι δυνατή καθώς τα τεχνικά συνεργεία δεν μπορούν να μεταβούν στο χωριό.

Οι περίπου είκοσι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης βρίσκονται κάθε χειμώνα αντιμέτωποι με ελλείψεις στοιχειωδών αναγκών και υπηρεσιών εξ αιτίας του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού της περιοχής.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίας Ρουμέλης επαναφέρει το αίτημα για διάνοιξη δρόμου από τον Άι Γιάννη Σφακίων προκειμένου το χωριό στο οποίο καταλήγει το Φαράγγι της Σαμαριάς, να έχει πρόσβαση όχι μόνο από θαλάσσης αλλά και από τη στεριά.

Η απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και της Διεύθυνσης Δασών στο αίτημα των κατοίκων της Αγίας Ρουμέλης είναι ότι η ευρύτερη περιοχή του εθνικού δρυμού Σαμαριάς είναι ενταγμένη στο δίκτυο Νατούρα και λόγω της σπάνιας βιοποικιλότητας κάθε παρέμβαση θα αλλοίωνε και θα έβλαπτε το περιβάλλον και το φυσικό της χαρακτήρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News