Ματθαίος Ιγγλεζάκης: Ο υποδιοικητής της αστυνομίας που είναι και… εξαιρετικός ζωγράφος

Κρήτη
Ματθαίος Ιγγλεζάκης: Ο υποδιοικητής της αστυνομίας που είναι και… εξαιρετικός ζωγράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτός από αστυνόμος ο Ματθαίος Ιγγλεζάκης εντυπωσιάζει με τα έργα του

Την καλλιτεχνική φύση ενός επαγγέλματος που για τους περισσότερους συνθέτει ολόκληρη την προσωπικότητα του ατόμου αναδεικνύει μέσα από τα έργα του ο αστυνομικός Ματθαίος Ιγγλεζάκης από τα Χανιά. Φέρει τον βαθμό του υπαστυνόμου Α’ και υπηρετεί ως υποδιοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά, όμως τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη ζωγραφική. Τριάντα ένα έργα του περιλαμβάνει η έκθεση που φιλοξενήθηκε αυτό το σαββατοκύριακο σε wine bar του ενετικού λιμανιού.

Εμπνευσμένος από καθημερινά αντικείμενα και πρόσωπα της ζωής του, ο υπαστυνόμος Ματθαίος Ιγγλεζάκης δημιουργεί μοναδικά έργα ζωγραφικής, αποδεικνύοντας πως σε κανένα επάγγελμα δεν υπάρχουν στερεότυπα. Όπως ο ίδιος εξηγεί, το επάγγελμα του αστυνομικού δεν μπορεί να αναιρέσει την ανάγκη για έκφραση και επικοινωνία, ούτε και την πιθανή καλλιτεχνική αναζήτηση.

«Θεωρώ ότι είναι ένας καλός συνδυασμός, όσο κι αν φαίνεται ότι δεν είναι πολύ συνηθισμένο. Οι Έλληνες αστυνομικοί αποτελούμε κομμάτι της κοινωνίας μας, δεν είμαστε από κάποιο άλλο κόσμο, και μπορούμε να εκφραζόμαστε κι εμείς μέσα από την τέχνη», δήλωσε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο κ. Ιγγλεζάκης.

Παρά τις αυξημένες επαγγελματικές του υποχρεώσεις και τα συχνά δύσκολα ωράρια, καταφέρνει να βρίσκει χρόνο για να εκφραστεί δημιουργικά μέσα από την τέχνη της ζωγραφικής. Ο ίδιος το θεωρεί αυτό εξαιρετικά σημαντικό, σημειώνοντας ότι «λόγω της πίεσης στην οποία υποβάλλονται καθημερινά οι αστυνομικοί, το να μπορεί κάποιος να εξωτερικεύσει με οποιαδήποτε μορφή τέχνης τις αγωνίες, τις χαρές και τα συναισθήματά του είναι αναμφισβήτητα μια διέξοδος».

Έχοντας ανακαλύψει από παιδί την καλλιτεχνική ανησυχία του, σμίλεψε το ταλέντο του δίπλα σε έναν σπουδαίο Έλληνα ζωγράφο. «Όπως όλα τα παιδιά, ζωγράφιζα τα βιβλία μου. Ως ενήλικας πια, αποφάσισα να παρακολουθήσω μαθήματα ζωγραφικής από τον Πέτρο Ξενάκη σε ηλικία 31 ετών, γι’ αυτό και ο τίτλος της έκθεσης είναι “31”», ανέφερε ο κ. Ιγγλεζάκης.

Η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης με ανακοίνωσή της συγχαίρει το μέλος της Ματθαίο Ιγγλεζάκη για την ενασχόλησή του αυτή, που, όπως σημειώνει, «προάγει την πνευματική του καλλιέργεια και την υλική του πρόοδο. Άλλωστε, είναι σε όλους γνωστό ότι αισθητική έκφραση κάθε πολιτισμού, κάθε εποχής είναι και η τέχνη της ζωγραφικής, επειδή κάθε έργο τέχνης, κάθε μεγάλη δημιουργία αποτελούν μια σύνθεση όλων των στοιχείων του πολιτισμού μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News