Χανιά

Αντίστροφη μέτρηση για το 8ο Santa Run Χανίων

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική διοργάνωση της Κρήτης

Το 8ο Santa Run που διοργανώνεται στα Χανιά στις 26 Δεκεμβρίου αναμένεται να στείλει και φέτος μήνυμα αλληλεγγύης καθώς χιλιάδες Αϊ Βασίληδες θα κατακλείσουν τους δρόμους της πόλης στηρίζοντας σωματεία και κοινωνικές δομές που προσφέρουν βοήθεια σε παιδιά με καρκίνο και παιδιά με αναπηρίες.

Όλα τα έσοδα της διοργάνωσης διατίθενται για τη στήριξη του έργου της ΕΛΕΠΑΠ, του ΚΗΦΑΜΕΑ, του ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη και του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης Παιδιών με καρκίνο Ορίζοντας.

Το 8ο Santa Run, προετοιμάζεται όπως κάθε χρόνο ως μια μεγάλη γιορτή που εκπέμπει μηνύματα αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης. Η Κ. Ελένη Χουδαλάκη μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Santa Run και εκπρόσωπος του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης Αυτιστικών Παιδιών «Η Μεγαλόχαρη» τόνισε ότι «η διοργάνωση αγγίζει όλη την Κρήτη και σκοπός της είναι να ενισχύσει το πολύτιμο έργο των τεσσάρων σωματείων της πόλης των Χανίων».

Το Σάντα Ραν άρχισε το 2011 και είναι το πρώτο που έγινε στην Ελλάδα με τις συμμετοχές κάθε χρόνο να αυξάνονται. Αυτή τη στιγμή, είναι αναλογικά το μεγαλύτερο σε πλήθος κόσμου και συγκέντρωση χρημάτων στην Ευρώπη.

Και φέτος εκτιμάται ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων θα ξεπεράσει τις προσδοκίες των διοργανωτών. «Θα κοκκινίσουμε τα Χανιά με ένα τεράστιο ανθρώπινο ποτάμι με θετική ενέργεια» είπε η κ. Χουδαλάκη υπενθυμίζοντας ότι η προπώληση έχει ήδη αρχίσει ενώ η διάθεση των στολών αρχίζει την Τετάρτη.

Η διάθεση των στολών θα γίνεται από τα περίπτερα του Santa Run που θα λειτουργούν στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, στο ΚΤΕΛ και στο εθνικό στάδιο Χανίων. Το κόστος για κάθε μια ανέρχεται σε δεκαπέντε ευρώ. Όλα τα έσοδα της διοργάνωσης αποδίδονται στα τέσσερα ωφελούμενα σωματεία.

Στα 7 χρόνια που πραγματοποιείται στα Χανιά το Santa Run έχει αποδώσει στο ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη, την ΕΛΕΠΑΠ, το ΚΗΦΑΑΜΕΑ και τον Ορίζοντα, περισσότερα από 400.000 ευρώ. Μόνο το 2016, το σύνολο των χρημάτων που συγκεντρώθηκε ήταν 76.000 ευρώ. «Όλη η πόλη είναι παρούσα, από τα καταστήματα της διαδρομής που προσφέρουν κεράσματα στους συμμετέχοντες, μέχρι τους χανιώτες dj που γεμίζουν με πολλή μουσική τους δρόμους της πόλης.

Στο Santa Run είμαστε όλοι κερδισμένοι γιατί προσφέρουμε στα παιδιά που έχουν ανάγκη» τονίζεται από το Σωματείο Santa Run.

 

 

 

 

 

Σχόλια