Μειώνονται τα δημοτικά τέλη στα Χανιά

Χανιά
Μειώνονται τα δημοτικά τέλη στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας

Ελαφρύνσεις στα δημοτικά τέλη φέρνει για τους Χανιώτες το 2019. Οι μειώσεις που ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας αφορούν στα ανταποδοτικά τέλη και θα κυμανθούν από 5 %- 35%.

Οι μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη θα είναι στοχευμένες και όχι οριζόντιες και θα γίνουν βάση το κόστος των παρεχομένων υπηρεσιών ανά κατηγορία ή με κοινωνικά κριτήρια. Προβλέπεται μείωση των οικιακών συντελεστών κατά 5%, μείωση της χρέωσης στα εμπορικά καταστήματα και τους ιδιοκτήτες επαγγελματικών χώρων που εφαρμόζεται το σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ κατά 15% - 35%.

Για τους δημότες που είναι ενταγμένοι στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του δήμου Χανίων προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών. Για δε τους δημότες που επωφελούνται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Άπορους θα εξεταστεί η μειωμένη ή ακόμα και μηδενική χρέωση.

Ο δήμαρχος Χανίων έκανε σήμερα λόγο για προσπάθεια περεταίρω εξορθολογισμού των οικονομικών του δήμου ενώ τόνισε ότι βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη σημαντικά ανταποδοτικά έργα στους τομείς της καθαριότητας και της βελτίωσης της καθημερινότητας του δημότη μέσα από έργα υποδομής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News